Connect with us
Iulia Skripal respinge ajutorul consular din partea Rusiei, după ce a ieșit din spital

Externe

Iulia Skripal respinge ajutorul consular din partea Rusiei, după ce a ieșit din spital

Iulia Skripal a respins orice propunere de ajutor consular din partea Rusiei, după ce a fost otrăvită sa cu un agent neurotoxic la începutul lunii martie în Anglia, împreună cu tatăl său, Serghei Skripal, un fost agent dublu rus. Tânăra a fost externată de curând din spital și dusă într-un loc sigur.

”Noi i-am transmis Iuliei propunerea de ajutor consular din partea Ambasadei ruse” la Londra, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului într-un comunicat.

”Ea este liberă să decidă dacă doreşte să-l accepte sau nu. Până în prezent, înţelegem că nu l-a acceptat”, a precizat el.

La sfârşitul lui martie, Londra anunţa că examinează o cerere a Rusiei de a obţine acces consular la Iulia Skripal (33 de ani), subliniind că respectă dorinţa femeii, în prezent în convalescenţă.

Spitalul din Salisbury (sud-vestul Angliei), unde Iulia Skripal a fost internată de la otrăvirea sa, pe 4 martie, împreună cu tatăl său, a anunţat că ea a părăsit instituţia medicală.

Tatăl ei, în vârstă de 66 de ani, a făcut de asemenea mari progrese, potrivit aceleiaşi surse. Dar el se reface ”mai lent” şi este în continuare spitalizat.

Iulia a venit în Anglia pentru a-și vizita tatăl

Iulia a venit din Rusia pentru a-şi vizita tatăl, care trăieşte în Salisbury. După ce a făcut obiectul unui schimb de deţinuţi între Moscova, Londra şi Washington în 2010, în timp ce executa o pedeapsă de 13 ani de închisoare în Rusia pentru că a colaborat cu serviciile britanice.

Londra impută responsabilitatea atacului Rusiei, care dezminte categoric şi a cerut acces consular la cei doi membri ai familiei Skripal.

CITEȘTE ȘI: Iulia Skripal a părăsit spitalul. Tatăl său rămâne în continuare internat
Rusia anunță că orice tentativă de transferare a lui Serghei Skripal și a fiicei sale va fi considerată drept „răpire”
MAE a confirmat că un diplomat român a fost declarat „persona non grata” de Federația Rusă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top