Connect with us
Jet Li la 55 ani de nerecuoscut!

Externe

Jet Li, la 55 ani, de nerecunoscut!

Îndrăgitul actor Jet Li, expert în arte marţiale, apare în poze recente îmbătrânit şi slăbit de boală . Poze care au provocat o amplă îngrijorare în rândul fanilor săi, atât din China, ţara sa natală, cât şi din restul lumii, relatează marţi EFE.

Jet Li, în vârstă de 55 de ani, este de nerecunoscut în  imagini , faţă de epoca în care era vedetă a filmelor de acţiune. El seamănă mai degrabă cu un om în vârstă de 70-80 de ani, cu capul ras şi faţa ridată.

Cunoscut din filme de acţiune precum ‘Lethal Weapon 4’, ‘Romeo Must Die’ sau seria ‘The Expendables’, el a fost diagnosticat în 2010 cu hipertiroidism, o afecţiune care modifică metabolismul şi ritmul cardiac.

În interviuri recente, actorul, care înainte de a a îmbrăţişa această profesie a fost campion de kung fu, a mărturisit că inima sa poate accelera până la 130 de pulsaţii pe minut în repaos şi că din cauza bolii sale – cu complicaţii spinale – nu poate face exerciţii fizice.

Într-una dintre rarele sale apariţii publice, în noiembrie anul trecut, el a prezentat alături de magnatul chinez Jack Ma un nou tip de arte marţiale creat de amândoi şi bazat pe taichi, numit ‘gong shu dao’ (GSD).

Citește și: Arnold Schwarzenegger, ARESTAT! Ce a făcut actorul

Actorul este foarte popular în ţara sa pentru filmele cu arte marţiale din anii 80 şi 90 precum ‘Shaolin Temple’ şi seria „Once Upon a Time in China”, chiar dacă fanii lui au fost dezamăgiţi când a renunţat la naţionalitatea chineză pentru a deveni cetăţean de Singapore în 2009.

Află detalii despre viața sa

Jet Li , pe numele său real Li Lian Jie, este un maestru chinez de arte marțiale, actor, regizor și producător de film, campion de wushu născut în Beijing, China, devenit ulterior cetățean al Republicii Singapore. S-a antrenat cu maestrul Wu Bin, iar până la vârsta de 17 ani își trecuse deja în palmares primul premiu la o competiție națională de wushu.

Și-a făcut debutul actoricesc în 1982, cu filmul Templul lui Shaolin. A fost primul rol din multele care au urmat, în aceeași notă și care l-au făcut celebru pe Li (cel mai notabil exemplu este serialul Once Upon A Time In China). Primul rol într-un film de la Hollywood a venit odată cu Armă Mortală 4 (1998), iar primul rol principal într-un film hollywood-ian a venit odată cu Romeo Must Die (2000).

A jucat alături de Jackie Chan, în The Forbidden Kingdom (2008) și recent în Eroi de Sacrificiu, alături de Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Bruce Willis și Arnold Schwarzenegger în producția regizată de Sylvester Stallone

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top