Connect with us
Jihadistul Omar Hussain îi îndeamnă pe membrii ISIS să comită jafuri de Crăciun

Externe

Jihadistul Omar Hussain îi îndeamnă pe membrii ISIS să comită jafuri de Crăciun

Omar Hussain este unul din cei mai cunoscuți jihadiști, care militează pentru distrugerea Europei de către gruparea ISIS (Stat Islamic). Acesta îi îndeamnă pe fanaticii musulmani să comită jafuri de Crăciun.

Luptătorul Statului Islamic îi îndeamnă pe ceilalți jihadiști din Europa să îi jefuiască pe oameni de Crăciun, mai ales dacă aceștia se plimbă beți pe străzi. Acesta le cere membrilor ISIS să le ia banii europenilor ca să trimită bani organizației teroriste.

Hussain este numit de publicația tabloidă „jihadist de supermarket”, datorită slujbei pe care a avut-o. Acesta a lucrat în trecut într-un lanț de magazine din Marea Britanie.

Îndemnul lui Hussain a fost făcut prin intermediul aplicației Kik, folosită de jihadiști pentru a le transmite mesaje membrilor ISIS, scrie Daily Mail. Jihadistul le cere menbrilor organizației ISIS și a simpatizanților să le ia europenilor ceasurile, bijuteriile, telefoanele mobile, dar mai ales banii.

Banii furați urmează a fi folosiți pentru finanțarea Stat Islamic.

Statul Islamic a preluat controlul asupra orașului Palmira

„Stat Islamic a preluat duminică, în pofida bombardamentelor Rusiei, controlul total asupra oraşului Palmira după retragerea armatei siriene în sudul oraşului”, a afirmat Abdel Rahmane, directorul organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), scrie Mediafax.

Militanții ISIS au intrat ieri în orașul Palmira, iar apoi s-au retras în urma raidurilor ruse. Inițial, orașul Palmira a fost eliberat de ruși, însă teroriștii au preluat din nou controlul.

CITEȘTE ȘI: Tânărul din Craiova, suspectat de propagandă ISIS, arestat

ISIS a preluat controlul asupra Palmirei în luna mai 2015. În martie, anul acesta, teroriștii au fost înlăturați de ruși. Orașul Palmira este unul din cele mai importante orașe din Siria din punct de vedere patrimoniului cultural. O serie de situri arheologice și clădiri de o valoare istorică uriașă au fost distruse din 2011 încoace, de când a izbucnit războiul civil sirian.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top