Kim Jong-un ar fi murit după ce a fost operat pe cord, alții susțin că este în stare vegetativă

26.04.2020
Kim Jong-un ar fi murit după ce a fost operat pe cord, alții susțin că este în stare vegetativă

Kim Jong-un ar fi murit după ce a fost operat pe cord, susține presa din Hong Kong, dar și publicația New York Times. Acesta s-ar fi aflat într-o vizită într-o zona rurală din Corea de Nord, iar dintr-o dată a pus mâna la piept și a căzut jos. Informațiile sunt extrem de  contradictorii. Presa japoneză susține că acesta ar fi în stare vegetativă. Sursele citate de presa americană și cea din Hong Kong sunt extrem la fel de puternice.

Kim Jong-un ar fi murit, după ce a fost operat de un medic neexperimentat

În vârstă de de doar 36 ani Kim Jong-un a moștenit obezitatea de la tatăl său, iar în timpul operației efectuate de medicul nexperimentat, au intervenit și alte complicații. Liderii Nord Coreeni au chemat de urgență o echipă de specialiști din China, dar aceștia au sosit prea târziu.

Presa din Japonia susține că acesta nu este mort, dar ar fi într-o stare vegetativă. Iar o altă parte a presei, cunoscută ca fiind de „casă”, susține ca Kim Jong-un este bine sănătos și se plimbă.

Cine este Jim Jong-un? Biografie

Kim Jong-un ar fi murit conform presei internationale
Kim Jong-un ar fi murit conform presei internationale

Oficial nu se știe nici măcar data exactă a nașterii sale. Are, conform Americii, 36 de ani fiind născut 8 ianuarie 1984.

Dictatura comunistă nu mai avusese un congres din 1980. Acum aproape cinci ani, când a preluat puterea, Kim Jong-un era practic necunoscut chiar şi publicului din Coreea de Nord.

Ca să-şi consolideze puterea nou obţinută, tânărul dictator a mutat centrul de putere de la generalii tatălui său, pe care i-a mazilit, la liderii de partid. Spectacolul puterii lor a fost la congres.

Filmul documentar pe care vi-l propunem, „Kim Jong-un, o biografie neautorizată” este unul dintre puţinele portrete de-ale lui Kim Jong-un şi este foarte recent. Filmul este din 2015 şi remarcă un aer proaspăt în cetatea închisă a dictaturii nord-coreene. De exemplu, noul dictator nu are o problemă să apară în convalescenţă la televizor. Vorbeşte, spre deosebire de tatăl său, care apărea întotdeauna în imagini fără sunet. Se afişează peste tot cu soţia şi se lasă fotografiat de câte ori este nevoie. Câteodată se strâmbă vizibil când cei care îl adulează sunt prea insistenţi.

Pasiunea lui pentru arma nucleară însă rămâne mare. Este şi motivul pentru care ne uităm cu atâta atenţie la un excentric care a moştenit de la bunicul său o ţară.