Connect with us
Kim Jong Un, gata să discute orice subiect la Summit-ul cu Coreea de Sud

Externe

Kim Jong Un, gata să discute orice subiect la Summit-ul cu Coreea de Sud

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a pornit vineri dimineaţa spre Panmunjom, satul din zona demilitarizată de la frontiera dintre cele două Corei. Acolo urmează să se întâlnească peste câteva ore cu preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in. Eveninimentul este unul care va intra în istorie.

Potrivit KCNA – agenţia de presă oficială de la Phenian – Kim „va discuta cu sufletul deschis cu Moon Jae-in toate problemele ridicate privind îmbunătăţirea relaţiilor inter-coreene şi realizarea păcii, prosperităţii şi reunificării peninsulei coreene”.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-In, îl va aştepta pe omologul său de cealaltă parte a demarcaţiei la ora locală 9,30 (0,30 GMT), ambii şefi de stat urmând să fie însoţiţi de o gardă de onoare până la Casa Păcii. Aceasta este clădirea care va găzdui reuniunea şi este situată în partea sudică a frontierei militarizate intercoreene.

Joi, Kim Jon Un a oferit scuze Chinei, după ce zeci de turiști chinezi au murit pe teritoriul Coreei de Nord.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a oferit scuzele profunde Chinei, după ce un accident de autobuz din țara sa izolată a ucis 32 de turiști chinezi, a afirmat joi mass-media de stat.

Citește și: Donald Trump îndeamnă Coreea de Nord să renunțe la tot arsenalul nuclear

Într-un mesaj adresat președintelui Xi Jinping și altor lideri chinezi, Kim Jong Un a spus că poporul nord-coreean a fost „devastat de durere”.

„Este într-adevăr foarte trist faptul că prietenii apropiați chinezi, care veniseră aici cu sentimente de prietenie cu poporul nostru, s-au întâlnit cu un accident neașteptat pe pământul nostru”, se arată în mesajul transmis de președintele nord-coreean.

Citește și: Reacția lui Donald Trump dupa ce Coreea de Sud a anunțat suspendarea testelor nucleare

Autobuzul a căzut de pe un pod

„Oferim scuze profunde camarazilor chinezi pentru durerea care nu poate fi atenuată cu niciun cuvânt, consolare și compensare. Partidul și guvernul nostru vor depune toate eforturile posibile pentru a se asigura că  durerile sunt atenuate”, a adăugat acesta.

Turiștii chinezi și patru nord-coreeni au murit atunci când un autobuz s-a prăbușit de pe un pod din Coreea de Nord, duminică. Doi cetățeni chinezi se află în stare critică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top