Larry Kramer a murit. Activistul și dramaturgul a pierit la 84 de ani

28.05.2020
Larry Kramer a murit. Activistul și dramaturgul a pierit la 84 de ani

Larry Kramer unul din cei mai mai actviști din lume pentru lupta împotriva SIVA si HIV a murit noaptea trecută fiind bolnav de pneumonie. Anunțul morții sale a fost făcut de sotul său. Larry Kramer a  „șocat” SUA prin toate modurile sale în care încerca să atragă atenția autorităților cât este de importantă lupta împotriva HIV și SIDA.

Kramer a fost de asemenea un activist convins în perioada în care cei care sufereau de această boală, indiferent de orientarea sexuală, erau considerați ciudați și evitați până și de cadrele medicale.

Larry Kramer a murit. Activistul anti SIDA și HIV avea 84 de ani
Larry Kramer a murit. Activistul anti SIDA și HIV avea 84 de ani. FOTO NY Times.

În timp Larry alături de alți activiști au reușit să schimbe lumea și să arate că nu doar homosexualii se pot infecta cu virusul HIV și că toți cei care trec prin această situație, merită atenție medicală și cercetare științifică.

La momentul decesul său Larry Kramer se afla cu soțul său, acesta era infectat  cu HIV sub tratament, în trecut a suferit o operație de transplant de ficat cu succes, iar de curând activistul s-a îmbolnăvit de pneumonie, boală care i-a fost și fatală, scrie New York Times.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *