Connect with us
Mai multe țări pe lista roșie pentru Italia

Externe

Mai multe țări pe „lista roșie” pentru Italia. Ar putea urma România

Tot mai multe țări se află pe „lista roșie” de COVID-19 pentru Italia. Ministrul Sănătății de la Roma a dat interzis Serbiei, Muntengru și Kosovo, de teama contaminării. Cele trei țări sunt pe lista roșie din cauza exploziei de cazuri cu care se confruntă.

Mai multe țări pe „lista roșie” pentru Italia

De teama contaminării, italienii au pus pe „lista roșie” Serbia, Muntenegru și Kosovo. Recent au fost plasate și Republica Moldova, Bosnia Herțegovina și Macedonia de Nord. România nu se află în aceeași situație, însă lucrurile se pot schimba în funcție de numărul de infectări din țara noastră, scrie Digi24.ro.

Pentru Sârbi, interdicția este valabilă nu doar în Italia ci și în Bulgaria. Ei au voie să tranziteze teritoriul bulgar, doar pentru a se întoarce în țara lor.

Guvernul de la Sofia a luat decizia după ce Uniunea Europeană a exclus Serbia de pe lista ţărilor terţe sigure. Serbia avea cu Bulgaria și Grecia un acord privind libera circulație a persoanelor. Însă între timp, din 6 iulie, autoritățile elene au interzis intrarea sârbilor.

Situația cazurilor de coronavirus în România

Până ieri, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.
Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

În intervalul 15.07.2020 (10:00) – 16.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 decese (14 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Galați, Harghita, Mehedinți, București, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș și Vâlcea.
Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane de peste 80 de ani.

 

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top