Connect with us
O nouă data pentru BREXIT. Marea Britanie vrea ieșirea din Uniunea Europeana, dar cere o amânare

Externe

Marea Britanie cere din nou amanarea BREXIT. Data la care Anglia vrea să plece din UE

Marea Britanie vrea un nou acord pentru BREXIT. Iesirea Angliei din Uniunea Europeană este din nou amanată dupa ce liderii politici nu se reușesc să ajungă la un pact.

„Pot confirma, aşa cum premierul a transmis în mod repetat, că, în primul rând, Guvernul se va conforma legii, şi, în al doilea rând, se va conforma garanţiilor oferite instanţei judiciare că va respecta legea”, a declarat Stephen Barclay, citat de Politico.eu.

Data BREXIT-ULUI?

Data la care Marea Britanie vrea să părăsească uniunea este din nou declară. Premierul Johnson cere o amânare în cazul în care nu reușește să ajungă la un acord.

Consilierii juridici ai Guvernului au transmis unei instanţe din Scoţia că va fi aplicată Legea Benn, care prevede amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană dacă nu se ajunge la un acord formal privind Brexit.

Conform documentelor guvernamentale, Guvernul Boris Johnson va solicita amânarea Brexit dacă nu se ajunge la niciun acord cu UE până pe 19 octombrie.

Marea Britanie nu se hotărăște. Cer din nou amanrea Brexit

Marea Britanie nu se hotărăște. Cer din nou amanrea Brexitbrex

Conţinutul documentelor intră în contradicţie cu poziţia publică a premierului Boris Johnson, care a afirmat în mai multe rânduri că va retrage Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, cu ori fără un acord Brexit. Camera Comunelor a adoptat o lege (numită Legea Benn), prin care blochează producerea Brexitului fără acord.

Premierul Boris Johnson speră să îi convingă pe liderii Uniunii Europene să accepte noile sale propuneri privind Brexit. Boris Johnson a formulat propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziţie limitată şi anunţând că aşteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top