Marine Le Pen, lovită de unde nu se aștepta înaintea scrutinului prezidențial

04.05.2017
Marine Le Pen, lovită de unde nu se aștepta înaintea scrutinului prezidențial

Candidata Frontului Național la alegerile prezidențiale din Franța, Marine le Pen, a primit critici din partea propriului ei tată. Ba mai mult, fostul președinte american Barack Obama a declarat că îl susține pe Emmanuel Macron, contracandidatul femeii în cursa pentru Palatul Elysee.

Barack Obama: „Îl susțin pe Macron”

„Vreau să știți că îl susțin pe Emmanuel Macron”, a spus fostul președinte al SUA înainte de a preciza că acest scrutin este ”de o importanță vitală pentru viitorul Franței și pentru valorile pe care le prețuim”.

„Admir campania lui Emmanuel Macron. El apărat valorile progresiste, a subliniat importanța rolului pe care îl are Franța în Europa și în lume, s-a angajat pentru un viitor mai bun pentru francezi”, a mai spus Barack Obama, potrivit Agerpres.

„S-a adresat speranțelor și nu temerilor lor. En marche! Vive la France!”, a adăugat Obama.

Tatăl lui Marine: „A fost un meci nul”

„Dacă eram arbitru, aș fi spus că a fost un meci nul”, a declarat Jean Marie Le Pen, tatăl lui Marine, despre dezbaterea dintre cei doi candidați.

„Cred că anturajul său a sfătuit-o în acest mod, sperând poate în colapsul psihologic al unui bărbat care nu a apărut neapărat ca fiind foarte solid”, a mai spus acesta.

CITEȘTE ȘI: Rezultate finale alegeri Franța. Emmanuel Macron și Marine Le Pen se vor confrunta în turul al doilea

CITEȘTE ȘI: Realizările lui Barack Obama în cei opt ani la Casa Albă

„A fost poate avantajul lui Macron, și nu al lui Marine Le Pen, care poate nu a fost la înălțime”, a mai adăugat Jean Marie Le Pen.