Connect with us
Măsuri dure în Italia: Se oprește orice activitate de producție care nu este indispensabilă

Externe

Măsuri dure în Italia: Se oprește orice activitate de producție care nu este indispensabilă

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat măsuri și mai dure aseară, după ce au fost înregistrate 793 de decese din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore. Se oprește orice activitate de producție care nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esenţiale a populaţiei, relatează AFP, citat de Agerpres.

Măsuri dure în Italia: Se oprește orice activitate de producție care nu este indispensabilă

Guvernul din Italia a decis să ”închidă orice activitatea de producţie pe teritoriu care nu va fi strict necesară, crucială şi indispensabilă pentru a ne garanta bunurile şi serviciile esenţiale’‘. Premierul italian anunţa acest ”pas suplimentar” în măsurile restrictive luate în încercarea de a opri pandemia cauzată de coronavirus.

Conte a precizat că farmaciile, supermarketurile şi magazinele alimentare, serviciile poştale, financiare şi de asigurare, transporturile vor continua să funcţioneze în Italia. „Încetinim motorul productiv al ţării, dar nu îl oprim”, a spus el despre o „decizie nu tocmai uşoară”.

”Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în faţa ochilor noştri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează ţara de la cel De-al Doilea Război Mondial ”, a mai adăugat premierul italian.

‘Măsurile adoptate necesită timp pentru a intra în vigoare. Trebuie să respectăm toate aceste reguli cu răbdare şi încredere”, a subliniat Giuseppe Conte.

Citește și: Document. Ordonanță militară nr. 2 din 21 martie 2020. Măsuri drastice luate de Marcel Vela și Raed Arafat

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top