Connect with us
Kremlinul consideră decizia NATO de a-și suplimenta forțele din Polonia ca fiind o amenințare la adresa securității naționale a Rusiei

Externe

NATO trimite 3000 de militari și armament greu în Polonia. Reacția Rusiei

Guvernul de la Moscova se declară îngrijorat de hotărârea NATO de a trimite 3000 de militari, 80 de tancuri și armament greu în Polonia. Kremlinul a descris decizia ca fiind o consolidare militară a SUA în Polonia și consideră măsura o amenințare la adresa securității naționale a Rusiei.

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a descris măsura drept o manevră agresivă de-a lungul frontierelor Rusiei.

3000 de militari, 80 de tancuri și armament greu urmează să sosească în Polonia

Aproximativ 3000 de militari, 80 de tancuri și armament greu urmau să treacă joi granița poloneză dinspre Germania. Desfășurarea de forțe vine ca urmare a deciziei luate anul trecut de Alianța Nord-Atlantică în vederea consolidării flancului său estic, în urma conflictului din Ucraina, soldat cu anexarea Crimeii de către Rusia.

Citește și: Polonia : 10 morți din cauza frigului

În ultimele zile, alți 1000 de militari din forțele NATO au ajuns în Polonia.

La finalizarea desfășurării de militari NATO în Polonia, această țară va dispune de o brigadă blindată formată din circa 4.000 de militari, 90 de tancuri, 18 obuziere autopropulsate, 144 vehicule de luptă Bradley și 400 de vehicule Humvee.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top