Connect with us
Coronavirus: Al 2-lea val ar putea lovi China. Care este motivul şi ce ţări sunt în pericol

Externe

Noi descoperiri despre coronavirus. O nouă tulpină COVID-19, în Filipine. Ce pericole ascunde

În Filipine a fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului. Aceasta este o variantă de gripă aviară și a fost denumită H5N6. Care este legătura cu COVID-19.

În plină criză de coronavirus, o nouă descoperire a fost făcută în Filipine. Este vorba despre o tulpină COVID-19, care ascunde anumite pericole. Această tulpină se numește H5N6 și este o varinată de gripă aviară. Genul acesta de virus se numește virus zoonotic și se poate transmite de la păsări la oameni, fapt care îl face mai dificil de depistat și combătut.

O nouă tulpină COVID-19, în Filipine. Este vorba despre gripă aviară

William Dar, secretarul Ministerului Agriculturii, a declarat că virusul a fost depistat în mostre preluate de la o fermă din localitatea Ulanin-Pitak. Testele au fost făcute după ce, la ferma cu 15.000 de prepelițe, au murit 1.500 de păsări. Deocamdată, nu s-a înregistrat niciun caz de infectare la oameni cu această nouă tulpină COVID-19

„La nivel global au fost înregistrate doar câteva cazuri de infecţii şi toate au fost raportate în China”, a spus Dar.

La fermele din împrejurimi, 25.000 de prepeliţe au fost ucise, potrivit oficialului.

Riscurile apariției unei noi tulpini COVID-19

În acest moment, există peste 142.539 de cazuri confirmate în întreaga lume, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform EFE. Dintre cele 9.769 de cazuri noi, aproape 7.000 au fost înregistrate în ţări din Europa, în timp ce în China au fost doar 18 cazuri, potrivit raportului zilnic al OMS, scrie Agerpres.

Numărul deceselor de COVID-19 în lume este 5.393, iar dintre acestea 438 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

De aceea, este foarte impotant ca în lume să nu ajungă alte tulpini de coronavirus. La acest moment, cercetătorii lucrează pentru a izola virusul actual, pentru a face un tratament și un vaccin contra lui. Dacă virusul suferă mutații din cauza unor tulpini noi, munca specialiștilor devine anevoioasă și scopul lor, greu de îndeplinit.

Andreea Marinescu este reporter și redactor generalist la HUFF.ro. Are o experiență de 6 ani în jurnalism, iar ultimii 3 și i-a petrecut în jurnalismul online. A mai scris pe site-uri de TOP din România, precum www.revistate.ro. Andreea Marinescu este specializată în știri generale, economice și analize. De asemenea este un bun reporter de teren care are surse bune de informare și credibile.

2 Comments

2 Comments

  1. Cp

    2020-03-17T07:39:00+02:00 at 7:39

    De ce asociati in articolul Noi descoperiri despre coronavirus. O nouă tulpină COVID-19, în Filipine. Ce pericole ascunde – aceasta tulpina cu coronavirusul? Citati sursa va rog.
    Se pare ca este o subramura a influenza virus nu coronavirus.

  2. Bolea Anca

    2020-03-17T00:11:06+02:00 at 0:11

    Inainte sa scrieti astfel de articole care creeaza panica in randul populatiei informati-va!De asta sunteti jurnalisti!!doar la cateva simple clicuri aflati ca virusul Covid19 este un Coronavirus pe cand H5N6 face parte din familia Alphainfluentavirus ca si virusul gripei aviare. Nu are nici o legatura cu Covid,Sars sau Mers!Deci nu,nu este nici o noua tulpina de Covid.Potoliti-va!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top