Connect with us
Nunta regală: Costurile uriașe ale evenimentului

Externe

Nunta regală: Costurile uriașe ale evenimentului

Nunta regală a prinţului Harry cu actriţa americană Meghan Markle a costat circa 32 de milioane de lire sterline, mai mult cu circa 12 milioane decât cea a Ducelui şi Ducesei de Cambridge din 2011, estimată la 20 de milioane de lire sterline, relatează The Sun.

Experţii de la firma de planificare a nunţilor Bridebook estimează că nunta regală de sâmbătă ar fi costat în jur de 32 de milioane de lire sterline, iar cea mai mare parte a costurilor ar fi pentru securitatea evenimenutului.

„Chiar dacă nunta prinţului William şi a lui Kate Middleton a fost mai mare şi a avut loc la Westminster Abbey, securitatea pentru nunta lui Harry şi Meghan a costat mai mult, din cauza nivelului ridicat de ameninţare teroristă”, spun specialiştii.

Alte costuri includ faptul că Windsor a trebuit să fie blocată pentru această zi, cu o prezenţă masivă a autorităţilor, precum şi controlul mulţimii şi restricţiile plasate în magazine şi restaurante.

Citește și: Camilla Parker VS Meghan Markle: „Dacă eram regină nu aș fi permis nunta”.

Află care sunt costurile cheie

Experţii de la compania Bridebook au calculat câteva dintre costurile-cheie a nunţii regale.

Specialiştii estimează că aproximativ 90.000 de lire ar fi fost cheltuite pentru cele 20 de trompete placate cu argint care au anunţat evenimentul, 50.000 de lire sterline pentru tortul de la Violet Bakery din estul Londrei, 110.000 de lire sterline pe flori pentru a împodobi culoarul Capelei Sfântului Gheorghe la Castelul Windsor şi în Sala Mare a Sfântului Gheorghe.

300.000 de lire sterline pentru închirierea spaţiului unde a avut loc recepţia, în cartierul Frogmore House, 26.000 de lire sterline pe mâncarea celor 2.640 de membri ai publicului care au fost invitaţi, 30 milioane de euro pentru măsurile de securitate şi între 300.000 şi 400.000 de dolari pe rochia lui Meghan.

Prinţul Harry al Marii Britanii şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit sâmbătă, la capela Saint George din Windsor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top