O artistă cunoscută suferă de o boală rară, care îi afectează cariera

Andreea Oprea
20.05.2020
O artistă cunoscută suferă de o boală rară, care îi afectează cariera

Deși are o carieră de succes de mai bine de 20 de ani și s-a afirmat atât în actorie, cât și în domeniul muzical, viața ei nu este chiar roz. Cei care au crescut cu piesele sale sau cu telenovela “Înger Sălbatic” își vor da seama că este vorba despre mult îndrăgita Natalia Oreiro. Deși se bucura din plin de admirație și numeroși fani, la capitolul sănătate nu stă la fel de mine. Natalia a făcut de curând o mărturisire neașteptată. A dezvăluit că suferă de o boală ce îi afectează cariera.

O artistă cunoscută suferă de o boală rară, care îi afectează cariera

La cei 43 de ani ai săi, bruneta reușește să aibă mereu o imagine impecabilă și să fie mereu cu zâmbetul pe buze. Totuși, se pare că în spatele fericirii pe care o afișează, se ascunde o afecțiune gravă, extrem de raă, care îi afectează vedetei viața de zi cu zi: misofonia. Această boală este una foarte rară, descoperită la începutul anilor 2000, despre care medicii nu au prea multe informații.

Natalia Oreiro a declarat că misofonia  “este una din acele boli extrem de rare. 7% din oameni suferă de această afecțiune și mulți nici măcar nu știu că o au”. Aceasta a adăugat că nu este o tulburare de ordin psihic, ci de ordin neurologic. Din cauza acestei boli, anumite sunete o deranjează atât de tare, încât începe să aibă anxietate, palpitații și frisoane. Este vorba de sunetul produs de guma de mestecat sau de pix în timp ce scrie.

Din cauza acestei afecțiuni, artista a fost nevoită să-și amâne concertele pe care le avea de susținut în Rusia. În această țară, ea se bucură de un mare succes.

Ce este misofonia

In sensul literal, înseamnă “ura față de sunet” și este o afecțiune neurofiziologică în care oamenii au o reacție disproporționat negativă la sunete specifice. Ea se dezvoltă încă din copilărie și avansează cu trecerea timpului. Ei sunt conștienți de faptul că reacționează excesiv la anumite sunete, doar că nu își pot controla reacția. Sunetele care declanșează misofonie pot varia de la o persoană la alta. Cu toate acestea, unele categorii sunt mai frecvente decât altele și au tendința de a fi legate de gură sau de alimente, respirație sau sunete nazale și sunete de la mâini sau degete.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *