Connect with us
O țară cu 97 de milioane de locuitori nu are niciun deces din cauza noului virus: care este secretul

Externe

O țară cu 97 de milioane de locuitori nu are niciun deces din cauza noului virus: care este secretul

În contextul pandemiei, majoritatea țărilor s-au uitat spre statele asiatice pentru a găsi un model de urmat. Țări precum Coreea de Sud, Taiwan sau Hong Kong au tratat epidemia de noul virus cu succes înregistrând rezultate demne de invidiat. O altă țară se evidențiază precum un model de urmat. Află din rândurile de mai jos despre care este vorba.

O țară cu 97 de milioane de locuitori nu are niciun deces din cauza noului virus: care este secretul

Țara care a uimit o lume întreagă este Vietnam. Deși are nu mai puțin de 97 de milioane de locuitori, această țară nu a raportat niciun deces cauzat de noul virus. De fapt au raportat doar 328 de cazuri deși are o frontieră extinsă cu China. Mai mult au milioane de vizitatori chinezi în fiecare an, conform CNN, citat de Mediafax.

Acest succes este unul remarcabil mai ales deoarece Vietnamul este un stat cu venituri medii tinzând spre mici. Nu au un sistem medical mai avansat decât vecinii săi, dar statisticile Băncii Mondiale indică faptul că există 8 medici la fiecare 10.000 de persoane.

După doar 3 săptămâni de carantină, această țară a ridicat restricțiile de distanțare fizică încă de la finalul lunii aprilie. Autoritățile nu au raportat nicio infecție locală de mai mult de 40 zile, iar firmele și școlile s-au redeschis. Viața își reia treptat cursul normal.

Există și sceptici pentru care datele oficiale din Vietnam par ireale. Totuși, un medic infecționist pe nume Guy Thwaites care lucrează într-un spital principal desemnat de guvernul vietnamez pentru tratarea pacienților Covid-19 a întărit cifrele transmise oficial. Thwaites care conduce şi unitatea de cercetare clinică a Universităţii Oxford din oraşul Ho Chi Minh a declarat următoarele:

„Cunosc foarte bine cazurile de coronavirus, ştiu că nu a existat niciun deces”.

Astfel, concluzia este că Vietnamul a evitat tendința globală și a scăpat de „furia” virusului. Conform specialiștilor în sănătate publică, răspunsul conține un mix de factori. Acești factori includ” măsurile preventive implementate rapid și eficient, urmărirea riguroasă a contactelor, carantinarea suspecților și mai ales o bună comunicare publică.

Vietnam s-a pregătit pentru izbucnirea unui focar de noul virus cu câteva săptămâni înainte de detectarea primului caz în țară.

„Nu am aşteptat confirmările de la OMS. Am folosit datele colectate la nivel extern şi intern pentru a decide asupra măsurilor”, a declarat Pham Quang Thai, şeful adjunct al departamentului de control al infecţiilor de la Institutul Naţional pentru Igienă şi Epidemiologie din Hanoi.

Așadar, paza bună trece primejdia rea, după cum spune o vorbă din bătrâni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top