Connect with us
Obama a declarat stare de urgență în Florida înainte de sosirea uraganului Matthew

Externe

Obama a declarat stare de urgență în Florida înainte de sosirea uraganului Matthew

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat stare de urgenţă în statul Florida, cu doar câteva ore înainte ca puternicul uragan Matthew, care a produs până la această oră peste 140 de morţi, să lovească coastele americane, informează Reuters.

Acţiunea administraţiei prezidenţiale autorizează Departamentul pentru Securitate Naţională şi Agenţia Federală pentru Gestionarea Urgenţelor să coordoneze eforturile autorităţilor americane de prevenire a producerii unui dezastru în statele Florida, Carolina de Nord şi Georgia.

Potrivit datelor meteorologice, puternica furtună tropicală ar urma să lovească din plin coastele americane în primele ore ale zilei de vineri. Mai mult, uraganul este estimat să lovească direct coastele americane cu puterea unei furtuni tropicale de nivelul patru din cele cinci posibile, scrie news.ro.

”Situaţia este una gravă… Nu aveţi nicio şanşă. O mică mişcare a uraganului ar putea să însemne mult. Din acest motiv suntem pregătiţi pentru o lovitură din plin. Din nou, dacă sunteţi vizaţi de evacuare şi nu v-aţi părăsit locuinţele, atunci evacuaţi acum zonele. Această furtună vă va ucide. Timpul trece. Nu mai avem la dispoziţie mult timp”, a declarat guvernatorul republican.

Numeroase adăposturi de urgenţă din statele Florida, Georgia şi Carolina de Sud au început deja să primească persoanele evacuate, după un apel lansat în acest sens de preşedintele american.

De asemenea, numeroase benzinării au rămas fără carburant, iar la restul s-au format cozi lungi. Alţii se pregătesc să rămână în case până când trece furtuna. Oamenii şi-au făcut stocuri de apă, lapte şi conserve, golind rafturile magazinelor.

Proprietarii de case şi afaceri şi-au baricadat geamurile şi au ridicat diguri din saci cu nisip pentru a se apăra de inundaţii.

Între timp, autorităţile haitiene au anunţat că până la 140 de persoane şi-au pierdut până în acest moment viaţa ca urmare a dezastrului natural provocat de puternicul uragan Matthew. Însă, datele sunt contradictorii, iar executivul haitian explică că au fost înregistrate doar 114 victime.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top