Connect with us
Orașul Wuhan, centrul pandemiei de coronavirus, se redeschide

Externe

Orașul Wuhan, centrul pandemiei de coronavirus, se redeschide

După 11 săptămâni de carantină, orașul Wuhan, s-a deschis astăzi, 8 aprilie. Măsurile de carantinare au fost ridicate. Timp de 76 de zile, acestea au ajutat la stabilizarea situației din capitala provinciei Hubei.

Orașul Wuhan, centrul pandemiei de coronavirus, se redeschide. Autoritățile țin situația sub control

Locuitorii orașului Wuhan vor avea voie să părăsească orașul și provincia, în condiții de monitorizare medicală strictă. Fiecare persoană urmează să fie monitorizată printr-o aplicație mobilă. Concret, fiecare rezident al provinciei va primi un cod de sănătate QR, care va permite persoanelor sănătoase din zonele cu risc mediu și mic să călătorească în provincie.

Circa 55.000 de oameni sunt pregătiţi să se urce în trenuri şi să părăsească miercuri oraşul, potrivit The Global Times, ceea ce va pune o presiune enormă pe infrastructura de cale ferată – neutilizată în ultimele luni. Peste 80 de trenuri ultra-rapide sunt în aşteptare în cele trei gări din Wuhan, potrivit Peopleăs Daily, o entitate controlată de Partidul Comunist din China.

A fost reluată și circulația avioanelor, iar autostrăzile au fost din nou deschise. Din 11 martie, în provincia Hubei au reînceput activitățile de producție. De asemenea, în Wuhan a pornit din nou activitatea întreprinderilor din domeniul medical, alimentar și agricol. Și companiile conectate la economia națională, care asigurau traiul zilnic al localnicilor și lanțul industrial global, au fost redeschise.

„Unii rezidenți au renunțat la măsurile de protecție și nu poartă măști atunci când ies pe străzi. Deschiderea orașului Wuhan nu înseamnă o relaxare a măsurilor de prevenire și control al epidemiilor.”, declară Luo Ping, oficial al departamentului de control al epidemiilor din Wuhan.

În total, provincia Hubei a înregistrat, de la declanșarea epidemiei, peste 67.800 de cazuri, din care în 3.212 a fost constatat decesul (peste 2.570 în Wuhan), iar în peste 64.000 a fost reușită vindecarea.
Peste 3.000 dintre cadrele medicale care au acționat în Hubei au contactat noul coronavirus, dintre care 14 au decedat.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top