Connect with us
Palatul Buckingham a prezentat sâmbătă documentul consimţământul oficial al reginei Elisabeta a II-a la căsătoria prințului Harry

Externe

Palatul Buckingham a prezentat sâmbătă documentul consimţământul oficial al reginei Elisabeta a II-a la căsătoria prințului Harry

Palatul Buckingham a prezentat sâmbătă un document care conţine consimţământul oficial al reginei Elisabeta a II-a la căsătoria prințului Harry, cu actriţa Meghan Markle. Evenimentul va avea loc pe data de 19 mai, informează AFP.

Palatul Buckingham a prezentat sâmbătă documentul consimţământul oficial al reginei Elisabeta a II-a la căsătoria prințului Harry

„Prin prezenta, ne declarăm consimţământul la un contract de căsătorie între preaiubitul nostru nepot Prinţul Henry Charles Albert David de Wales, KCVO, şi Rachel Meghan Markle„, scrie în documentul datat 14 martie 2018.

Documentul este semnat de regină cu numele ”Elizabeth R”. ”R” este prescurtarea cuvântului în latină ”Regina”. Acronimul KCVO se referă la prinţul Harry, care a fost făcut cavaler al Royal Victorian Order.

Documentul a fost redactat de către cabinetul reginei şi realizat de artişti aleşi special pentru această sarcină. Este scris de mână pe pergament. A fost un material utilizat ”doar pentru documentele foarte importante”, precizează Palatul Buckingham. Consimţământul va fi înmânat lui Meghan şi lui Harry la scurt timp după ceremonia de căsătorie.

CITEȘTE ȘI: Regina Elisabeta a II-a a vorbit pentru prima oară despre iubita lui Harry în discursul ei de Crăciun

CITEȘTE ȘI: Louis Arthur Charles, numele fiului prințului William și al lui Kate Middleton

Pergamentul este ornat cu numeroase simboluri heraldice, printre care cele ale monarhiei britanice şi ale prinţului Harry.

În stânga, apare un dragon roşu, simbolul Ţării Galilor, precum şi emblemele florale ale Regatului Unit: un trandafir, un ciulin şi un trifoi. Desenul include de asemenea, trei scoici de culoare roşie care reprezintă blazonul familiei Spencer, familia mamei prinţului Harry, prinţesa Diana.

Desenul din dreapta o reprezintă pe Markle şi conţine un trandafir. Este unul dintre simbolurile florale ale Statelor Unite. Are de-o parte şi de cealaltă câte doi maci galbeni. Florile desemnează California, statul unde s-a născut actriţa.

Actul poartă pecetea din ceară a Marele Sigiliu al Regatului Unit. Este utilizată doar pe documentele de cea mai mare importanţă.

Potrivit unei legi care a intrat în vigoare în 2015, doar o persoană care figurează printre primele şase în ordinea succesiunii la tronul britanic trebuie să obţină consimţământul reginei înainte de a se căsători.

Prinţul Harry, în vârstă de 33 de ani, este al şaselea în ordinea succesiunii după tatăl său, prinţul Charles, fratele său, prinţul William şi copiii acestuia, George, 4 ani, Charlotte, 3 ani, şi Louis, născut la 23 aprilie 2018.

sursă foto: hepta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top