Connect with us
Până când se pot înregistra românii din Diaspora să voteze

Externe

Până când se pot înregistra românii din Diaspora să voteze

Viorica Dăncilă a făcut anunțul mult așteptat: românii din Diaspora se vor putea înregistra să voteze pentru alegerile prezidențiale până la data de 15 septembrie. Termenul până la care aceștia se pot înscrie a fost prelungit.

Până când se pot înregistra românii din Diaspora să voteze

Premierul României Viorica Dăncilă a anunțat joi, 12 septembrie, că Guvernul României va adopta o ordonanță de urgență, prin care se decide ca data limită până la care se pot înregistra românii din diaspora să voteze să fie cea de 15 septembrie.

Așadar, cetățenii cu drept de vot din străinătate mai au trei zile la dispoziție să se înscrie în Registrul electoral. „Vom adopta măsuri pentru a asigura cetăţenilor români din Diaspora dreptul la vot şi o mai bună organizare a alegerilor care vor avea loc în această toamnă. Modificăm termenului limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot în străinătate ca alegători prin corespondenţă, respectiv ca alegător la o secţie de votare organizată în străinătate”, a declarat premierul Dăncilă.

Citește și: Curs valutar 12 septembrie 2019. Moneda unică europeană surprinde astăzi

„Acest termen va fi extins până la 15 septembrie, pentru a da posibilitatea cât mai multor români din afara graniţelor ţării să se înscrie în Registrul electoral pentru alegerile prezidenţiale din acest an”, a aprecizat premierul la începutul şedinţei de Guvern de astăzi.

Citește și: Anunț de la Viorica Dăncliă! Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor

Este de precizat că această ordonanță de urgențp va conține și numeroase măsuri pentru o mai bună organizare a alegerilor prezidențiale la care vor participa românii din afara țării.

Vă reamintim că românii din afara țării care intenționează să voteze prin corespondență trebuie să completeze un formular de înscriere pe site-ul www.votstrainatate.ro cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă. Pe lângă formularul descris mai sus,  mai trebuie atașate și alte documente precum: copia scanată sau fotografia actului de identitate și copia documentului care dovedeşte dreptul de şedere, eliberat de autorităţile străine.

Citește și: Mario Iorgulescu ar fi consumat alcool și cocaină înainte de producerea accidentului teribil

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top