Connect with us
Papa Francisc împlinește 80 de ani. Papa Francisc, născut Jorge Mario Bergoglio, este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice.

Externe

Papa Francisc împlineşte 80 de ani

Papa Francisc împlinește mâine, 17 decembrie, 80 de ani. Pentru această zi, Vaticanul a pregătit mai multe evenimente speciale. A fost creat un timbru special pentru aniversarea Suveranului Pontif. De asemenea, cei care vor să-i transmită urări şefului Bisericii Catolice au la dispoziţie şapte adrese de email, în diverse limbi străine, informează Digi 24.

Papa Francisc, născut Jorge Mario Bergoglio, este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice. A fost ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor.

Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741). De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit (Membru al unui ordin de călugări catolici).

Suveranul Pontif a luat numele de Francisc după ce a fost ales Papă

Jorge Mario Bergoglio s-a născut în Buenos Aires într-o familie de emigranți italieni, fiind unul dintre cei cinci copii ai unui muncitor de cale ferată italian.

Citește și: Papa Francisc: Toți preoții catolici pot ierta păcatul avortului

A studiat chimia la Buenos Aires, apoi a urmat cursurile seminarul din Villa Devoto (Buenos Aires). La 11 martie 1958 a devenit novice în ordinul iezuit. A revenit în Argentina, unde a obținut licența în filosofie la Colegio Máximo San José din San Miguel (Buenos Aires), apoi a predat literatură și psihologie la Colegio de la Inmaculada din Santa Fe și la Colegio del Salvador din Buenos Aires.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top