Connect with us
VIDEO: Imagini care ne topesc inimile. Ce face un băiețel când se apropie de Papa Francisc

Externe

Papa Francisc: O provocare urgentă este prevenirea actelor de abuz asupra minorilor

Prevenirea actelor de abuz comise asupra minorilor reprezintă o ”provocare urgentă” pentru Biserica Catolică, a transmis Papa Francisc într-un mesaj rostit duminică, cu patru zile înainte de debutul unei reuniuni cruciale pe această temă, relatează DPA.

”Vă îndemn să vă rugaţi pentru acest eveniment, pe care l-am dorit (ca) un puternic act de responsabilitate pastorală pe tema unei provocări urgente a vremurilor noastre”, a spus suveranul pontif în mesajul rostit în timpul tradiţionalei rugăciuni Angelus din Piaţa Sfântul Petru din Vatican.

Preşedinţii conferinţelor episcopale din întreaga lume au fost convocaţi de Papa Francisc în perioada 21-24 februarie la discuţii ce vizează creşterea gradului de conştientizare şi răspândirea celor mai bune practici în întreaga comunitate catolică globală pentru combaterea actelor de abuz comise de preoţi.

Biserica Catolică se confruntă cu o criză majoră provocată de eşecul de lungă durată în a pedepsi preoţii numiţi prădători. Dezvăluirile din 2018 privind scandalurile uriaşe din SUA, Chile sau Germania au întinat grav credibilitatea Bisericii Catolice şi au exercitat o presiune tot mai mare pe umerii suveranului pontif.

Sâmbătă, Vaticanul a anunţat că un fost cardinal american, Theodore McCarrick, acuzat de abuzuri sexuale comise asupra unor băieţi de altar şi a unor seminarişti, a fost caterisit, o pedeapsă fără precedent aplicată unui înalt demnitar bisericesc. Papa a recunoscut ca definitivă sentinţa emisă de Congregaţia pentru doctrina credinţei, instituţie a Vaticanului care veghează asupra dogmei catolice. AGERPRES

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top