Connect with us
Papa Francisc, prima slujbă cu masca de protecție pe față

Externe

Papa Francisc, prima slujbă cu masca de protecție pe față

Papa Francisc a apărut la slujbă, pentru prima dată de la debutul pandemiei, cu masca de protecție pe față. El s-a rugat pentru victimele acestui virus, dar și pentru victimele războaielor.

Papa Francisc, slujbă cu masca de protecție

Suveranul Pontif a apărut marți pentru prima dată la slujbă purtând mască de protecție. Acesta s-a rugat în cadrul Întâlnirii pentru pace între religii pentru victimele războaielor și pandemiei.

Papa Francisc a purtat o mască de protecție albă, asemeni veșmintelor papale. Slujba pentru victimele pandemiei și ale războaielor a avut loc la Basilica Santa Maria din Aracoeli, din Roma. Au participat și alți lideri creștini, musulmani li budiști, care au ținut un moment de reculegere pentru victimele pandemiei, și pentru cei afectați de războaiele din Siria și Nagorno-Karabah.

Papa Francisc, prima slujbă cu masca de protecție pe față

Imagini cu suvernanul Pontif, la slujbă cu masca pe față, au devenit virale. Este prima oară când oficiază o slujbă cu nasul şi gura acoperite, deși în viața de zi cu zi, Papa Francisc a arătat că poartă permanent masca de protecție.

Papa a fost văzut purtând mască şi în maşina cu care mergea spre audienţele sale săptămânale din Vatican.

Al 266-lea episcop al Romei

Papa Francisc este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la data de 13 martie 2013, de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741), primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

S-a născut pe 17 decembrie 1936, în Flores, Argentina, cu numele de Jorge Mario Bergoglio. Papa Francisc vorbește cursiv următoarele limbi: spaniolă, limba oficială a Argentinei, italiana – limba maternă a părinților -, engleza, franceza, latina, germana, limbă în care și-a redactat teza de filosofie.

Suveranul Pontif posedă noțiuni de limbă portugheză. Îi plac filmele neorealismului italian, îi place fotbalul și este susținătorul echipei argentiniene San Lorenzo de Almagro din Primera División de Argentina.

La 24 noiembrie 2017, papa Francisc a fost ales membru de onoare al Academiei Române.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top