Parlamentul a fost DIZOLVAT. Reacții uluitoare

Daniel Șuta
28.12.2017
Parlamentul a fost DIZOLVAT. Reacții uluitoare

Parlamentul Italiei a fost dizolvat de către președintele Sergio Mattarella. Este o criză politică fără precedent în Italia, tară în care locuiesc aproape un milion de romani.

„Preşedintele Republicii, Sergio Mattarella, după consultările cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, în virtutea Articolului 88 al Constituţiei, a semnat decretul privind dizolvarea Senatului şi Camerei Deputaţilor, care a fost semnat şi de prim-ministru”, a transmis joi seară Preşedinţia Italiei, notează Mediafax.ro.

Guvernul Italiei a stabilit, joi seară, ca următorul scrutin parlamentar să aibă loc pe 4 martie 2018. Premierul Paolo Gentiloni a transmis propunerea preşedintelui Sergio Mattarella, care urmează să o aprobe, informează cotidianul Corriere della Sera, notează realitatea.net.

Guvernul României aruncă BOMBA! Anunţ de ultimă oră

Anunţ de ultimă oră de la Guvern din partea ministrului Finanţelor, Ionuţ Mişa. Acesta a spus în ultima şedinţă a Executivului din acest an că s-a decis amânarea cu şase luni a OUG privind contul unic pentru firme.

“Din informaţiile apărute se discută că s-ar proroga termenul de intrare in vigoare a OUG 79 care reglementează măsurile fiscal bugetare şi cele legate de transferul contribuţiilor.

Nu e adevărat. OUG îşi urmează cursul în continuare. Ce a mai apărut în legătură cu amânarea celorlalte măsuri sunt doar minciuni. Nu e adevărat. Sunt ştiri false”, a spus Mişa care a anunţat însă modificările pe care le-a făcut Executivul.

UPDATE 13.35 Premierul Mihai Tudose a spus, în debutul ședinței de guvern de joi, că este necesară ”dezamorsarea unui zvon apărut de dimineață”, referindu-se la posibila amânare a Revoluției fiscale de care s-a vorbit pe surse, în urmă cu câteva ore.

Informația a fost confirmată și de ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, care a spus că este vorba despre o cu totul altă amânare, respectiv cea a implementării contului unic – o decizie tehnică.

”Bineînțeles că este o știre falsă (amânarea Revoluției fiscale – n.r.). Nu e în discuție așa ceva, ordonanța își urmează cursul în continuare.

Este vorba, însă, de implimentarea continului unic, ce va fi prorogat până la jumătatea lui 2018, deci este un cu totul alt subiect”, a declarat ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, în debutul ședinței de Guvern de joi, ultima din acest an.

UPDATE 13.04 Ședința de Guvern este în derulare. Pe masa cabinetului Tudose sunt măsurile fiscale atât de discutate în ultimele luni care vor intra în vigoare de luni.

Revoluția fiscală nu se amână, așa cum circula o informație mai devreme. Ceea ce se modifică joi este o măsură tehnică de încasare a banilor într-un cont unic la Trezorerie.

Este vorba despre plata contribuțiilor, a TVA și a impozitului pe profit, așadar o chestiune administrativă.

Executivul trebuie să lămurească şi situaţia angajaţilor din IT, care de la 1 ianuarie ar putea plăti contribuţii mai mari decât acum.

Știrea inițială

Guvernul ar putea amâna cu șase luni Revoluția fiscală, potrivit unor surse
Astfel, s-ar putea da o ordonanță de urgență, prin care măsurile revoluției fiscale să intre în vigoare de la 1 iulie, și nu de la 1 ianuarie, așa cum se știa până acum.

Este vorba despre plata contribuțiilor, a TVA și a impozitului pe profit într-un cont unic la trezorerie. Este o măsură tehnică, explică surse din Guvern.

Guvernul se reuneşte joi, de la ora 13.00, în ultima şedinţă din acest an.

Printre problemele importante pe care le mai are de rezolvat pe ultima sută de metri este cea a facilităţilor fiscale promise sectorului IT, pentru ca salariile în acest domeniu să nu scadă de la 1 ianuarie.

Lista restanţelor este însă lungă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *