Posibil atac terorist în Viena! Multe victime după un atac la o altă biserica (sinagogă)

02.11.2020
Posibil atac terorist în Viena! Multe victime după un atac la o altă biserica (sinagogă)

O sinagogă din Viena a fost centrul unui posibil atac terorist. Tot mai multe lăcașe de cult sunt atacate, recent Paris, Grecia, acum Austria.

UPDATE: Publicația Kurier relatează că ar fi 7 morți, dar informația nu a fost confirmată. De asemenea, se pare că unul dintre teroriști ar fi fost reținut, altul ar fi fost omorât, conform unei alte informații care vine din Austria, însă nu a fost confirmată de autorități

Mai multe persoane au fost luate ostatice în incinta unui restaurant numit Akakiko, din cadrul de la hotelului Hilton, conform unor surse. Oskar Deutsch, liderul comunităţii evreieşti din Austria a scris pe Twitter că e posibil ca nu sinagoga să fi fost ţinta atacurilor, ci ofiţerii.

Atac terorist viena
Atac terorist viena

O operațiune de amploare a poliției este în desfășurare în centrul Vienei, a declarat luni seara un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters. Ziarul Kronen Zeitung relateazădespre un atac asupra unei sinagogi, în care au fost trase focuri de armă.

„A sunat ca o nebunie. Apoi am observat că acestea sunt împușcături. Apoi am văzut o persoană care alerga pe Seitenstetten, care trăgea sălbatic cu o armă automată. Apoi poliția a venit și a tras”, descrie scena un martor, la ORF „Zeit im Bild”.

ACTUALIZARE. Mai multe persoane au fost rănite, a anunțat poliția, care a făcut un apel la oameni să stea departe de locurile publice și de mijloacele de transport.

Un ofițer de poliție a fost rănit grav, iar o persoană ar fi fost ucisă în schimbul de focuri, relatează Sky News.

Informația despre persoana ucisă vine de la ziarul Falter, care citează ca sursă ministerul de interne al țării.

Articolul continua dupa publicitate

Știre în curs de actualizare.

Știri despre: