Connect with us
Povestea crocodilului Gustave care a mâncat peste 300 de oameni

Externe

Povestea crocodilului Gustave care a mâncat peste 300 de oameni

Un crocodil de Nil este cunoscut în întreaga lume pentru faptul că ar fi atacat și mâncat, de-a lungul timpului, peste 300 de oameni din jurul râului Ruzizi şi a lacului Tanganyika. Gustave este cel mai masiv crocodil de Nil a cărui prezență a fost confirmată vreodată în Africa.

Gustave a mâncat peste 300 de oameni

Având o lungime de 6,1-6,7 metri şi o greutate estimată la peste o tonă, crocodilul botezat Gustave a renunţat adeseori la meniul său obişnuit alcătuit din peşti, antilope şi zebre, atacând oameni. De-a lungul celor câteva decenii de când bântuie apele din Burundi, crocodilul a făcut mai mult de 300 de victime.

Potrivit Descoperă.ro, „Nasul” fiarei din adâncuri a fost Patrice Faye, un francez care locuiește în Burundi, și care îl studiază pe crocodil încă din anul 1998. El este și cel care i-a dat numele de Gustave.

Autoritățile din Burundi au o lista care conține numele a peste 300 de oameni care i-au fost victime crocodilului. Cele mai multe dintre victime au fost atacate în timp ce se scăldau sau strângeau plasele de pescuit. Au fost și foarte multe femei ucise în timp ce spălau hainele în râu. Totodată, au fost cazuri în care crocodilul a atacat pescari direct din barcă.

De ce mănâncă oameni?

Povestea crocodilului Gustave urmează cursul vieții tuturor marilor crocodili. Ajuns la o greutate colosală, orice crocodil devine incapabil să vâneze prăzi de dimensiuni mici și se orientează spre mamifere mari, dar și spre oameni care sunt mult mai lenți decât animalele sălbatice.

Gustave a fost eroul principal al unui film documentar despre viața sa, film realizat de către fanul sau nr. 1, francezul
Patrice Faye. Pelicula intitulată „Capturing the Killer Croc” a fost lansată în anul 2004 și are în prim plan încercările eșuate de a-l captura viu pe Gustave.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top