Connect with us
Bilanțul zilei de 19 mai! România își revine

Externe

Povestea femeii acuzată că a stârnit pandemia de Covid-19

Maatje Benassi este mamă a doi copii și rezervist în arma SUA. Aceasta a devenit ținta adepților teoriei conspirației deoarece este acuzată că a cauzat pandemia de Covid-19. Fondatorul conspiratiei o acuză că ar fi dus boala în China, conform CNN Business.

Povestea femeii acuzată că a stârnit pandemia de Covid-19

Aceste acuzații false se răspândesc pe canalele de Youtube în fiecare zi și adună sute de mii de vizualizări. Până și media ce aparține Partidului Comunist din China a preluat aceste acuzații.

Deși nu a fost confirmată pozitiv și nu are simptome, Benassi și soțul ei sunt în centrul atenției pe canalele de social media din China privind izbucnirea pandemiei.

Aceste acuzații grave le-au dat viața pste cap. Cuplul a declarat că adresa casei lor a apărut online și înainte de a-și închide conturile pe rețelele de socializare au primit foarte multe mesaje de la cei care au crezut conspirația.

Maatje Benassi a declarat pentru CNN Business:

“Este ca și cum te trezești dintr-un vis urât și apoi intri într-un coșmar zi după zi.” 

Acesta a fost primul interviu oferit de când i s-a pătat imaginea în online.

Dezinformarea schimbă vieți

Nu numai virusul s-a răspândit în lume, ci și dezinformarea despre boală. Au existat giganți tehnologici care au proclamat pașii luați pentru combaterea dezinformării despre coronavirus. Aceste eforturi, totuși, nu i-au putut ajuta pe soții Benassi.

Familia a subliniat importanța pe care mesajele false o are pentru a provoa durere unei persoane. Mai mult, ei au atras atenția că dezinformarea pe internet poate avea consecințe reale și de lungă durată în viața reală chiar dacă nu este adevărată.

Maajte și soțul ei, Matt încă lucrează la joburile lor de la stat. Maatje este angajată în civil a bazei americane Fort Belvoir din statul Virginia. Aici este ofițer de securitate.Matt este un ofițer retras din Forțele Aeriene și acum un angajat civil al Forțelor Aeriene din cadrul Pentagonului.

Deși amândoi lucrează pentru guvernul SUA, aceștia sunt la fel de îngrijorați ca oricine altcineva. Au existat o mulțime de victime ale hărțuielii și dezinformării în statul lor.

Maatje a declarat în timp ce se abținea să nu izbucnească în plâns:

“Vreau ca toată lumea să se oprească din a mai hărțui, pentru că asta, pentru mine, este cyberbullying și a depășit controlul.”

Matt a încercat deja să dezactiveze videoclipurile de pe Youtube și să prevină cumva răspândirea lor. Deși au contactat și poliția și un avocat, aceștia nu pot să îi ajute prea mult.

Teoriile conspirației despre coronavirus

Teoriile conspirative au existat dintotdeauna, iar oamenii cad în plasa lor de fiecare dată. Înainte că Maatje Benassi să devină actorul principal al acestei conspirații, alte variante au circulat online.

În primele săptămâni de când a apărut virusul, se credea că virusul este o armă biologică lansata de SUA. Mai mult, un membru al guvernului chinez a spus că Armata SUA a adus virusul în China.

În luna martie, teoria conspirației o prindea în gheare pe Maatje Benassi după ce a participat la Jocurile Mondiale Militare, un eveniment gădzuit de Wuhan. Acest eveniment este un fel de Jocurile Olimpice, dar pentru militari.

Aceasta a participat la competiția de ciclism și a suferit o accidentare în cadrul căreia și-a fracturat o coastă și a avut o contuzie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top