Connect with us
Premieră în Familia Regală a Marii Britanii. Ce va face regina Elisabeta a II-a de Crăciun

Externe

Premieră în Familia Regală a Marii Britanii. Ce va face regina Elisabeta a II-a de Crăciun

Premieră în Familia Regală a Marii Britanii. Pentru prima oară după 40 de ani, Regina Elisabeta a II-a va petrece sărbătorile de iarnă în Windsor, aceasta fiind o premieră din anii 1980. Regina și soțul ei prințul Philip rămân la Castelul Windsor de Crăciun, după cum au anunțat reprezentanții Palatului Buckinghan.

Regina Elisabeta petrece Crăciunul la Palatul Windsor

Premieră în Familia Regală a Marii Britanii. După 40 de ani, Regina Elisabeta a II-a și soțul ei, prințul Philip vor petrece Crăciunul la Castelul Windsor. În mod tradițional, cuplul regal mergea de sărbătorile de iarnă la reședința lor din Sandringham, Norfolk (estul Angliei), unde avea loc reîntâlnirea cu alți membri ai familiei.

În acest an, din cauza problemelor cauzate de noul virus, Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, și soțul ei, prințul Philip, de 99 de ani au decis să rămână la Castelul Windsor, pentru a fi în siguranță.

„După ce au luat în considerare toate sfaturile corespunzătoare, regina și ducele de Edinburgh au decis să petreacă Crăciunul în liniște anul acesta la Windsor”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Prințul Philip a împlinit 99 de ani în luna iunie a acestui an. Din nefericire, el are o stare de sănătate precară de câțiva ani.

Anul trecut în decembrie a fost internat patru nopți într-un spital londonez din cauza „problemelor de sănătate preexistente”. A revenit în reședința regală, alături de regină, în Ajunul Crăciunului.

Elisabeta a II-a este Regina a șaisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth.
A urcat pe tron la 6 februarie 1952. Este cel mai longeviv monarh în viață din lume, iar în istoria Marii Britanii are cea mai lungă domnie, depășind-o pe Regina Victoria la 9 septembrie 2015.

A domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea și George al VI-lea). Jubileele de Argint, de Aur și de Diamant ale Reginei Elisabeta a II-a s-au sărbătorit în 1977, 2002 și respectiv 2012.

În ciuda vârstei înaintate, Elisabeta a declarat că nu are intenția să abdice, deși în timp tot mai multe dintre îndatoririle ei publice vor fi preluate de Prințul Charles.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top