Connect with us
Președinta Coreei de Sud, Park Geun-Hye, implicată într-un răsunător scandal de corupție, s-a declarat gata să renunțe la putere.

Externe

Președinta Coreei de Sud este pregătită să renunțe la putere

Președinta Coreei de Sud,  Park Geun-hye este pregătită să demisioneze. Aceasta s-a adresat marţi dimineaţă legislativului sud-coreean şi a cerut întocmirea unui plan prin care poate să renunţe la putere. Park Geun-hye este dispusă să se retragă de la conducerea statului în urma crizei politice, declanşată de arestarea prietenei sale Choi Soon-sil, transmite Reuters, citat de news.ro.

”Voi lăsa parlamentarilor puterea de a decide orice cu privire la viitorul meu, inclusiv scurtarea mandatul meu prezidenţial” a declarat preşedinta într-un discurs televizat.

„Atunci când parlamentarii vor fixa condițiile pentru o tranziție care să reducă impactul vidului de putere și a haosului în gestionarea problemelor, voi pleca”, a afirmat aceasta.

Aproape două milioane de sud-coreeni au ieşit în stradă în ultimul weekend pentru a cere demisia preşedintei. Park Geun-hye este acuzată că s-a lăsat manipulată de către prietena apropiată Choi Soon-sil. Cea din urmă este fiica liderului unui cult pseudo-creştin din Coreea de Sud.

Președinta Coreei de Sud este implicată într-un scandal de corupție

Park Geun-Hye este implicată într-un uriaş scandal de corupţie legat de una dintre prietenele ei apropiate. Choi Soon-Sil este în arest pentru acuzaţii de fraudă şi abuz de putere.

Procurorii sud-coreeni încearcă să determine dacă Choi Soon-Sil s-a folosit de relaţia personală cu preşedinta Park Geun-Hye pentru a forţa marile companii să doneze sume importante pentru organizaţia ei caritabilă. Investigația vizează și donații primite de la gigantul Samsung.

Choi este acuzată că ar fi utilizat banii din donații în scopuri personale. Inclusiv pentru a plăti cursuri de echitație pentru fiica sa. De asemenea, aceasta este acuzată că ar fi intervenit în deciziile guvernamentale luate de președintă.

Presa sud-coreeană a descoperită că Choi a avut acces la mai multe documente secrete. De asemenea, aceasta i-a editat unul dintre cele mai celebre discursuri ale preşedintei Park.

Citește și Protest de amploare în Coreea de Sud! În jur de un milion de oameni cer demisia președintelui

Protestatarii sunt nemulțumiți de posibilitatea ca președintă să fie doar o marionetă controlată de Choi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top