Connect with us
Donald Tusk, presedintele CE, a avertizat ca in Uniunea Europeana, capacitatea de gazdui valurile de refugiati se apropie de limita.

Externe

Presedintele Consiliului European avertizeaza: Capacitatea UE de a gazdui refugiati se apropie de limita

Presedintele Consiliului European Donald Tusk a avertizat duminica in legatura cu faptul ca, in Europa, capacitatile de primire a refugiatilor se „apropie de limita” si a indemnat celelalte puteri din cadrul G20 sa isi asume partea de responsabilitate ce le revine, relateaza AFP, citat de news.ro.

„Capacitatile Europei de a gazdui noi valuri de refugiati, fara a uita de migrantii clandestini, sunt aproape de limita”, a spus Tusk intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker in marja summitului G20 de la Hangzhou, in China.

„Trebuie sa fim realisti si pragmatici”, a indemnat el. „Problema nu sunt doar refugiatii care provin din tari aflate in razboi ca Siria (…). Vorbim de 60 pana la 70 de milioane de persoane deplasate in lume, un fenomen care se produce si aici, in Asia”, a subliniat el.

Citeste si: Peste 460 de migranti au ajuns in 24 de ore pe insulele elene, un numar record in ultimele saptamani

Citeste si: ATENTAT TERORIST in NISA. Romanca in Franta: „Refugiatii sunt de vina!”

„Doar un efort la scara mondiala va fi in masura sa genereze rezultate”, a adaugat Tusk, care i-a indemnat pe membrii G20 – inclusiv China, a doua economie mondiala – sa isi asume partea de responsabilitate.

Uniunea Europeana este divizata in problema primirii refugiatilor, la un an de la decizia cancelarului german Angela Merkel de a deschide frontiera migrantilor.

Numeroase state europene, in special din Europa de Est, considera ca Merkel a lansat o invitatie migrantilor prin aceasta decizie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top