Connect with us
Poliţia confirmă că Dodon a fost transportat de urgenţă la spital, în urma unui accident rutier

Externe

Președintele a fost SUSPENDAT. Decizia a fost luată de Curtea Constituțională a Moldovei. Reacția surprinzatoare a lui Iohannis!

Curtea Constituţională din Republica Moldova a decis marţi suspendarea din funcţie a preşedintelio ţării, Igor Dodon, în urma refuzului său repetat de a accepta candidaturile la funcţiile de miniştri, propuse de Guvern.

Un grup de deputaţi din Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului a depus o sesizare la Curtea Constituţională privind constatarea circumstanţelor ce justifică instituirea interimatului funcţiei de preşedinte al R. Moldova pentru numirea noilor membri ai Guvernului, informează hotnews.ro.

Această suspendare nu este similară cu cea din România, ci se referă strict la atribuţiile de numire a miniştrilor şi încetează imediat ce aceştia sunt numiţi.

Igor Dodon susţine că prin această decizie Curtea Constituţională “a trecut definitiv în zona gri a democraţiei şi a statului de dept şi şi-a reconfirmat imaginea de instrument politic docil, nu de organ constituţional”.

Igor Dodon a mai fost suspendat din funcţie în procedura de numire a ministrului Apărării, Eugen Sturză, candidatura căruia a fost respinsă de către şeful statului în două rânduri. Interimatul temporar a fost exercitat de catrel Andrian Candu, care a semnat decretul de numire al lui Eugen Sturză în funcţia de ministru al Apărării.

Previziunile lui Nostradamus pentru 2018: ”Liderul Bisericii Catolice va fi ucis, iar un cutremur puternic va lovi…”

Citește aici continuarea

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

2 Comments

2 Comments

  1. erdei gyula

    2018-01-02T16:36:13+02:00 at 16:36

    Stiri de doi bani , de rahat .

  2. ERDEI IULIU

    2018-01-02T16:34:49+02:00 at 16:34

    Unde-i reactia ,,,surprinzatoare ,., a lui iohannis ? Stiri de rahat , de 2 baqni !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top