Connect with us
Prima femeie executată în America, după 60 de ani. Ce crimă a comisPrima femeie executată în America, după 60 de ani. Ce crimă a comis

Externe

Prima femeie executată în America, după 60 de ani. Ce crimă a comis

Lisa Montgomery este prima femeie executată de americani în ultimii 67 de ani. Aceasta a comis o crimă cu care a șocat toată lumea, iar în 2004 a fost condamnată la moarte. Femeia va primi injecția letală pe 8 decembrie.

De ce va fi executată Lisa

Lisa va fi executată la data de 8 decembrie, după ce a provocat o crimă odioasă. Lisa Montgomery a fost condamnată în 2004 pentru că a ștrangulat o femeie din statul Missouri, care era însărcinată în 8 luni. După ce a ștrangulat-o, a tăiat-o și i-a furat copilul din pântece. Ulterior, a dus copilul acasă și a spus tuturor că este al ei.

Cele două femei s-au împrietenit în mediul online, pe un forum cu discuții despre câini. Lisa a mințit-o pe Bobby că și ea este însărcinată și așa au devenit prietene, discutând una despre sarcina alteia, una dintre ele fiind inexistentă. Mama victimei a fost cea care a descoperit crima care a îngrozit o lume întreagă.

Lisa a luat bebelușul și a mers cu el acasă. A spus familiei ei că ea este mama fetiței, mințindu-i pe toți membrii în ultimele 5 luni că este însărcinată. Oamenii legii au descoperit vinovata în doar 24 de ore, după ce au găsit mesajele pe care cele două și le trimiteau. Lisa și-a recunoscut vina, iar în 2004 a fost condamnată la moarte. Femeia mai are mai puțin de două luni de viață.

Avocata ei consideră că nu merita această sentință, deoarece clienta ei are probleme psihice. Lisa a avut o copilărie traumatizantă, fiind violată ani la rândul de tatăl ei vitreg. S-a apucat să bea, iar mama sa amenințat-o cu moartea când a aflat. Pentru a scăpa de chin, s-a căsătorit la doar 18 ani, însă căsnicia ei, la fel ca următoarea, s-a dovedit a fi un eșec. A avut patru copii, iar apoi a decis să-și lege trompele, însă a continuat să susțină de câteva ori că este însărcinată.

Copilul furat din pântecele mamei a supraviețuit ca prin minune și are acum 16 ani. Adolescenta îi seamănă foarte mult mamei, conform spuselor apropiaților ei.

În ultimii 17 ani nu a mai fost efectuată nicio executare. Începând cu anul 2003, SUA nu au mai administrat injecția letală niciunui condamnat la moarte. Lisa va fi cea de-a șaptea persoană executată în America anul acesta. Ultima femeie din SUA a fost executată în 1953, pentru crimă și răpire.

După Lisa, pe 10 decembrie, un bărbat va fi și el executat. I se va administra injecția letală pentru că a ucis doi tineri în 1999.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top