Connect with us
Prinţul William a vizitat memorialul Yad Vashem

Externe

Prinţul William a vizitat memorialul Yad Vashem

Vizitele continuă! Prinţul William al Marii Britanii a început marţi o vizită oficială în Israel şi teritoriile palestiniene, prima etapă fiind depunerea unei coroane de flori la memorialul Yad Vashem, unde se află înscrise numele victimelor Holocaustului, transmite Reuters.

Purtând de cap o tradiţională kippa evreiască de culoare neagră, William, al doilea în linia succesiunii la tronul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, a fost marcat de gravitatea crimelor în masă comise de regimul nazist în secolul trecut. ”Îngrozitor. Încerc să înţeleg amploarea”, a spus prinţul britanic atunci când a văzut locul unde sunt expuşi pantofii luaţi de nazişti de la evreii aruncaţi în lagărele de exterminare.

William a semnat în cartea de oaspeţi, unde a notat că străbunica sa, prinţesa Alice, a fost desemnată drept unul dintre ‘drepţii între popoare’ pentru adăpostirea unor evrei în casa ei din Grecia în timpul Holocaustului.

El a vorbit cu doi bărbaţi care au supravieţuit Holocaustului graţie intervenţiei britanice. Henry Foner (86 de ani) şi Paul Alexander (80 de ani) s-au aflat printre miile de copii preluaţi de Marea Britanie în cadrul aşa-numitului ‘Kindertransport’ din anii ’30 dinspre Europa continentală, care era cucerită treptat de trupele naziste.

Ce a făcut la finalul vizitei

La finalul vizitei la Yad Vashem, prinţul William a fost întâmpinat de premierul israelian Benjamin Netanyahu şi soţia sa, Sara, la reşedinţa lor oficială din Ierusalim.

În cursul după-amiezii, William va fi primit de preşedintele israelian Reuven Rivlin, după care se va îndrepta spre Jaffa şi Tel Aviv, unde se va întâlni cu participanţii la un program pentru tineri.

Citește și: Prinţul William a sosit în Iordania!

În timpul vizitei sale de patru zile, pe care Londra a descris-o ca neavând caracter politic, prinţul William urmează să se întâlnească cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi cu tineri palestinieni din Cisiordania.

Vizita prinţului William este efectuată la solicitarea guvernului britanic. Până acum, politica Londrei a fost aceea de a nu avea loc o vizită regală oficială înainte de soluţionarea conflictului israeliano-palestinian.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top