Connect with us
Protest inedit. Medicii au ieșit în plină stradă doar în costum de baie

Externe

Protest inedit. Medicii au ieșit în plină stradă doar în costum de baie

Situația provocată de pandemia de coronavirus este din ce în ce mai gravă. Lucrurile au scăpat de sub control în multe state, cazurile de infectare au crescut din nou, după o perioadă în care situația părea să revină la normal. Medicii sunt solicitați în această perioadă și luptă împotriva virusului cu toate puterile. Spania este una dintre cele mai afectate țări, motiv pentru care medicii au protestat în costume de baie în plină stradă, pentru a atrage atenția asupra gestionării defectuoase a crizei sanitare.

Medicii, nemulțumiți de cum sunt tratați

Medicii din Spania au protestat în stradă, purtând doar lenjerie intimă. Ei au ales acest mod inedit de a-și exprima părerea despre ce se întâmplă în țara lor pentru a atrage atenția, simțind că până acum nimeni nu i-a observat, deși au depus mari eforturi pentru a gestiona situația dificilă din spitale. Sute de medici şi angajaţi din sistemul sanitar critică atitudinea autorităților față de criza sanitară care a lovit toată țara.

Protestul cu cel mai mare impact a fost la Barcelona, unde medicii rezidenți au renunțat la haine pentru  ca să arate că au ajuns la capătul răbdării din cauza faptului că sunt prea solicitați, neodihniți, că nimeni nu se gândește la cât de greu le este. Mulți dintre tineri au renunțat să-și termine specializarea pentru a intra în prima linie în lupta cu virusul, care durează de mai bine de 7 luni.

Medicii sunt nemulțumiți și de faptul că, deși fac eforturi uriașe, își pun viața în pericol și luptă până nu mai au putere, salariile lor nu au fost mărite. Rezidenţii catalani sunt în grevă de mai multe zile, la fel și medicii de pe ambulanțe. Peste 50.000 de medici s-au infectat în primele luni ale pandemiei, în Spania. iar mulți se luptă cu efectele psihologice ale aceste perioade dificile.

Un medic de la spitalul Ramón y Cajal din Madrid a declarat că știe că menirea celor din sistemul sanitar este să salveze vieți, însă autoritățile nu le recunosc meritele și cu greu se descurcă, mai ales în plan psihologic.

„Noi am crezut din prima zi că pentru asta ne-am făcut medici şi infirmieri. Şi ne-am luptat, nu cu curaj, ci mai degrabă cu entuziasmul dat de faptul că noi pentru asta ne-am pregătit. Acum am văzut că e un maraton şi începe să aibă efecte la nivel psihologic. Epidemia din 1918 a lăsat o atmosferă de anxietate şi de depresie în Europa, care a durat mai mulţi ani. A durat 4 – 5 ani ca să treacă şi cred că acum va fi la fel”, spune César Carballo, medic la Spitalul Ramón y Cajal din Madrid.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top