Connect with us
VIDEO LIVE. Proteste în SUA. Americanii revoltați au produs mai multe distrugeri în Portland

Externe

VIDEO LIVE. Proteste în SUA. Americanii revoltați au produs mai multe distrugeri în Portland

Noi proteste sunt raportate în Statele Unite ale Americii. Votanții nemulțumiți de victoria lui Donald Trump au luat cu asalt mai multe orașe și au provocat distrugeri, scrie Russia Today.

Reporterii de la Fox News susțin că protestatarii au spart mai multe magazine și au dat foc steagului american în stradă. Forțele de ordine au arestat zeci de persoane. Orașele în care au ieșit cei mai mulți americani sunt Portland, Chicago și New York.

În Portland, poliția clasifică acțiunile protestatarilor drept criminale și periculoase. Autoritățile locale au primit via Twitter mai multe semnalări ale unor acte de vandalism.

Donald Trump a fost ales președinte al Americii pe 8 noiembrie. Diferența de vot dintre Hillary Clinton, candidata democrată, și republicanul a fost una destul de mică. Ieri, președintele ales al Americii l-a vizitat pe Barack Obama la Casa Albă, șeful statului american urmând a preda cheile în luna ianuarie 2017.

În urma întâlnirii dintre Trump și Obama, președintele în exercițiu al Statelor Unite a făcut un apel la calm. Acesta le-a spus americanilor că acum, mai mult ca niciodată, trebuie să dovedească unitatea și că, indiferent de orientarea politică, toți sunt americani.

Hillary și-a recunoscut înfrângerea

„Vă mulțumesc tuturor! Vă mulțumesc prieteni! Vă iubesc pe toți! Aseară l-am felicitat pe Donald TRump, cred că va fi un președinte bun pentru toți americanii, sper. Îmi pare tare rău că nu am reușit să învingem în aceste alegeri. Mă simt mândră și recunoscătoare pentru această campanie pe care am făcut-o împreună.

A fi candidatul vostru a fost entru mine o onoare. Știu că sunteți că sunteți dezamăgiți. Vreau să vă amintiți că nu a fost o campanie despre un om sau o alegere, a fost pentru țara pe care o iubim. Vedem că națiunea este divizată mai rău decât credeam. Trebuie să acceptăm rezultatul și să ne uităm la viitor. Donald Trump va fi președintele nostru.

CITEȘTE ȘI: Cum arată casa și avionul președintelui TRUMP. Ce a anunțat că va face

Suntem cu toții egali în fața legii. Lăsați-mă să adaug că pentru democrația noastră este nevoie de noi. Sunt câteva lucruri pe care să le respectăm, ca economia să funcționeze pentru toată lumea nu doar pentru cei potenți financiar. Ca și cetățeni avem o responsabilitate: să avem un aport pentru țara asta în care credem”, a declarat perdanta alegerilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top