Connect with us
Putin le cere oamenilor de afaceri americani să ajute la reluarea unui dialog normal cu SUA

Externe

Putin le cere oamenilor de afaceri americani să ajute la reluarea unui dialog normal cu SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut vineri oamenilor de afaceri americani să ajute la reluarea unui dialog normal cu Washingtonul, explicând că relaţiile bune între SUA şi Rusia sunt în interesul ambelor naţiuni, relatează Reuters.

Adresându-se directorilor de mari companii americane, la forumul economic de la Sankt Petersburg, el a dat asigurări că Moscova va continua discuţiile cu preşedintele Donald Trump şi cu noua administraţie de la Casa Albă.

“Ajutaţi-ne să reluăm dialogul politic normal”, a spus Putin, precizând că lansează acest îndemn “în numele Rusiei”.

Preşedintele rus a participat la o masă rotundă care reuneşte reprezentanţi ai mediilor de afaceri ruse şi americane – o premieră în ultimii trei ani.

Peste 8.000 de participanţi se află în fosta capitală imperială, inclusiv directori ai unor multinaţionale franceze (ca Total şi Engie) şi americani (Chevron şi Beoieng), cărora Washingtonul le-a recomandat să nu participe la Forum după anexarea Crimeei.

Forumul are loc într-un context de relansare, după doi ani de recesiune cauzată de căderea preţurilor petrolului şi de sancţiunile care i-au fost impuse din cauza crizei ucrainene, însă fără ca instalarea la Casa Albă a lui Donald Trump sau ca alegerile prezidenţiale din Franţa să permită încălzirea sperată.

”Rusofobia” occidentalilor este ”evidentă” şi ”depăşeşte limitele”, a declarat Putin joi, la o întâlnire cu reprezentanţi ai presei. Însă ”ea nu va dura etern, fie şi numai pentru că trebuie să aibă loc o conştientizare a faptului că ea este contraproductivă şi aduce prejudicii întregii lumi”, a adăugat el.

Potrivit preşedintelui rus, această politică este legată de emergenţa unei lumi multipolare, mulţumită eforturilor Rusiei, ceea ce nu le place unora, care impun Moscovei ”restricţii economice al căror efect este absolut nul”.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top