Connect with us
Vladimir Putin a reacționat după asasinatul ambasadorului său la Ankara, Andrey Karlov. Președintele rus l-a contactat pe omologul său.

Externe

Reacția lui Vladimir Putin după asasinatul din Ankara

Vladimir Putin a reacționat după asasinatul ambasadorului său la Ankara, Andrey Karlov. Președintele rus l-a contactat pe omologul său, Recep Tayyip Erdogan pentru a cere lămuriri în urma atacului. Cotidianul rus Sputnik a adus știrea în actualitate.

UPDATE, ora 22:31: Vladimir Putin trage un semnal de alarmă asupra semnificației evenimentelor din această seară. „Asasinarea lui Karlov este o subminare a relațiilor ruso-turce. Se încearcă frânarea procesului de instalare a păcii în Siria, pentru care noi luptăm. Tot Putin a menționat că ancheta demarată de serviciile rusești urmărește identificarea unei posibile legături a atacatorului cu mișcarea lui Abdullah Gulen.

UPDATE, ora 22:25: Vladimir Putin a reacționat dur după asasinatul lui Andrey Karlov. Președintele rus a declarat, conform Sputnik: „Trebuie să aflăm cine a comandat acest asasinat. Reacţia la acest asasinat va fi intensificarea operaţiunilor de combatere a terorismului.”

Poziția fermă a lui Putin este dublată de cea a premierului Dimitri Medvedev care avertizează că asasinatul de astăzi va avea consecințe grave: „Conform legislaţiei internaţionale, asasinarea unui ambasador este cea mai gravă crimă; Rusia nu o va lăsa nepedepsită.”, a punctat tăios, actualul prim-ministru.

Reacția lui Vladimir Putin : Erdogan dă explicații

În urma evenimentelor din această seară, președintele turc a fost contactat de liderul moscovit pentru a detalia condițiile în care s-a produs tragedia. Încă nu se cunoaște poziția șefului de la Kremlin, dar este de așteptat ca acesta să ia o atitudine foarte radicală. Relațiile ruso-turce s-au deteriorat încă din vară, atunci când un avion rus a fost doborât de trupele turce.

Citește și: UPDATE Ambasador rus împușcat în Turcia, diplomatul a murit

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

2 Comments

2 Comments

  1. RADU

    2016-12-19T23:11:13+02:00 at 23:11

    DAR CRIMELE VOASTRE IN SIRIA

  2. RADU

    2016-12-19T22:53:10+02:00 at 22:53

    RUSII SA MAI STEA ACASA LA EI , NU VAD CA NU II IUBESTE NIMENI . EI AU FACUT RAU OMENIRII SI DE ACEEA NU SINT AGREATI

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top