Connect with us
Reacția Moscovei după ce ambasadorul rus a fost ucis în Turcia

Externe

Reacția Moscovei după ce ambasadorul rus a fost ucis în Turcia

Programul dezbaterilor pe tema crizei siriene nu va suferi modificări, în ciuda atacului armat petrecut astăzi. Deși ambasadorul rus la Ankara a fost ucis în urmă cu doar câteva minute, Moscova anunță că discuțiile despre criza siriană, rămân un subiect de prim-plan care nu suportă amânare.

UPDATE, ora 21:28: Răspunsul omologilor moscoviți nu se lasă așteptat. Surse din diplomația rusă cataloghează evenimentele drept „o gafă” a serviciilor de securitate turce.

UPDATE, ora 21:17: Ministrul de Externe, Mevlut Cavusoglu a ținut să puncteze faptul că nu va permite nefericitul eveniment din această seară să „arunce vreo umbră” asupra relațiilor diplomatice ruso-turce.

Reacția Moscovei după ce ambasadorul rus a fost ucis în Turcia – programul pe tema crizei siriene nu va suferi modificări

Un parlamentar rus a menționat că stadiul critic în care a ajuns situația din Siria, îi forțează să continue discuțiile în ciuda pierderii diplomatice suferite astăzi. La tratativele programate în zilele care urmează va participa inclusiv ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.

Principalul punct al discuțiilor ruso-turce va fi evacuarea orașului Aleppo, care suferă de pe urma bombardamentelor.

Citește și: UPDATE Ambasador rus împușcat în Turcia, diplomatul a murit

Este interesant de văzut cum vor evolua relațiile ruso-turce în actualul context. Interacțiunea dintre cele două state era, oricum dificilă, după episodul în care un avion rusesc a fost doborât de trupele turce. Pe lângă acest aspect, asasinarea ambasadorului Andrei Karlov nu poate aduce decât și mai multă tensiune la nivel diplomatic între Ankara și Moscova.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top