Rezultate diaspora Alegeri Europarlamentare Referendum 2019 străinătate EXIT POLL

Ioan Adi
26.05.2019
Rezultate diaspora Alegeri Europarlamentare Referendum 2019 străinătate EXIT POLL

Exil Poll Rezultate Alegeri Europarlamentare și Referendum 2019 diaspora / străinătate de tip Exit Poll și oficiale. Prezența la vot la alegerile de anul acesta a depășit toate așteptările, în străinătate la ora redactării acestui articol peste 194.836 din români s-au prezentat la urne. În total sunt așteptați peste 700.000 de români să voteze la cele două scrutinuri. Rezultatele la Alegerile Europarlamentare și Referendum 2019 din diaspora nu sunt realizate de Avangarde și Curs, ci de ONG-uri.

ACTUALIZARE, ora 23:42 – Poliția din Germania a hotărât să ordone autorităților Române să lase toți cetățenii să voteze la alegerile Europarlamentare și Referendum 2019. Programul de vot al secțiilor de votare a fost prelungit. Este o premieră! Ultima ORĂ! Poliția germană a luat DECIZIA. Românii prezenți la consulatul din Munchen vor vota până la ultimul

Rezultate Vot Exit Poll Alegeri Europarlamentare 2019 și Referendum 2019 Diaspora / Străinătate – live update

ora 17:11 – În Italia s-a cerut prelungirea programului de vot pentru secțiile de votare. Se așteaptă decizia BEC.

Notă: Acest articol se actualizează la câteva minute, dacă nu vezi rezultatele actualizate te rugăm apasă aici.

În toată Europa, dar și peste continetul nostru au fost deschise secții de votare pentru ca cei peste 3 milioane de Români plecați din țară să poată vota. Cele mai mari locații în care România are o comunitate extinsă, sunt în țări precum Spania, Italia, Germania sau Marea Britanie.

Doar aici vezi în timp real rezultatul votuui, exit poll, sondaje și oficiale, dar și cele mai noi știri: Rezultate Alegeri Europarlamentare și Referendum 2019.

Fotografii de pe rețele de socializare arată o mobilizare masivă a românilor din diaspora care au ieșit la vot pentru Alegerile Europarlamentare și Referendum, din dorința ca votul lor să fie clar reflectat în rezultatele alegerilor din 2019.

Rezultate Diaspora / Străinătate la Alegerile Europarlamentare și Referendum 2019

Marea Britanie conduce detașat la capitolul prezenței la vot, conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central. În Anglia sunt deschise 29 de secții de votare, dintre care două sunt în Londra. La ora 16:46 iată care sunt rezultatele la alegerile Europarlamentare și Referendum, conform BEC.

Rezultate Diaspora Strainatate Alegeri Europarlamentare si referendum
Rezultate vot exit poll Alegeri Europarlamentare 2019 și Referendum în diaspora / străinătate. Prezenta la VOT din afara țării

Diaspora poate influența conform sociologilor rezultatele Alegerilor Europarlamentare și rezultatul Referendumului propus de președintele Klaus Iohannis cu 10%. Astfel, la ora 21:00 când sunt prezentate rezultatele Exit Poll realizat de Avangarde și Curs cifrele nu includ și Românii din diaspora. Vezi AICI prezența la VOT în timp real.

Noua Zeelandă a fost una dintre primele secții de votare care s-a închis unde USR-PLUS a câștigat detașat alegerile, conform rezultatelor oficiale anunțate de BEC.

Secțiile de votare din străinătate au același program ca cele din România au fost deschise la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00.

În Italia și Spania, reprezentații secțiilor de votare au cerut prelungirea programului de votare datorită numărului mare de participanți, urmând ca BEC să ofere un răspuns în acest sens.

Rezultate. Alegeri Europarlamentare și Referendum în imagini în diaspora

O coadă impresionată a fost chiar și în Olanda, sute de oameni au stat la coadă la secția de votare din Amsterdam pentru a-și exprima votul la cele două scrutinuri. Românii din toate țările își arată încă o dată dragostea față de țară și au venit de la sute de km de casă pentru a putea vota la secția de votare cea mai apropiată de orașul din care se află.

Coadă pe 3 străzi în Barcelona la secția de votare

Românii aflați în Barcelona au format o coadă pe 3 străzi pentru a vota la secția de votare deschisă în Spania / Catalunya. Există și din acest oraș o solcitare către BEC de prelungire a programului de vot pentru ca toți cei din Barcelona să poată vota.

Sute de români au format o coadă pe 3 străzi pentru a vota în Barcelona

Sute de români au format o coadă pe 3 străzi pentru a vota în Barcelona

Românii din Londra au făcut o coadă impresionantă la secția de votare din cele două secții de votare deschise în capitala Marii Britanii.

Ministerul de Externe a deschis și suplimentat în urmă cu câteva zile numărul secțiilor de votare din țările unde se estima un număr mare de Români, însă acestea par să fi fost tot insuficiente și au depășit așteptările autorităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *