Connect with us
Roman Abramovich: Oficial cetăţean israelian

Externe

Roman Abramovich, oficial cetăţean israelian

Roman Abramovich, miliardarul rus şi patronul clubului de fotbal Chelsea Londra, a sosit luni în Israel şi a obţinut naţionalitate israeliană, a anunţat postul local de televiziune „10”, citat de AFP.

„El a aterizat la bordul avionului său privat pe aeroportul Ben Gourion şi a primit o carte de identitate israeliană”, a indicat postul TV.

Un responsabil al „Nativ”, un departament din cadrul biroului primului ministru Benjamin Netanyahu, responsabil cu afacerile comunităţilor evreieşti din fost Uniune Sovietică, a precizat că „Roman Abramovici a făcut o solicitare de viză de imigrare în Israel pe lângă ambasada de la Moscova”, a mai precizat postul „10”.

„Documentele sale au fost examinate în virtutea Legii Întoarcerii, iar el va avea dreptul la statutul de imigrant în Israel, obţinând în acelaşi timp o viză de imigrare”, a adăugat sursa citată.

Citește și: Rezultate Liga Campionilor: Barcelona – Chelsea și Beșiktaș – Bayern Munchen

Legea Întoarcerii conferă oricărui evreu, copil sau nepot de evreu, dreptul la naţionalitate israeliană dacă este cerută.

Conform recentelor informaţii publicate de presă, Abramovich s-a confruntat cu refuzul autorităţilor britanice de a-i prelungi viza de şedere după expirarea celei precedente.

 Care este averea urișă estimată a miliardarului

Locul de reşedinţă al lui Abramovich, proprietarul clubului Chelsea din 2003, este format la Jersey, în insulele Anglo-Normande, situate în Canalul Mânecii, între Anglia şi Franţa, iar averea sa este estimată la 9,3 miliarde lire sterline (aproximativ 10,6 miliarde euro).

Considerat acum un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Roman Abramovich, în vârstă de 51 de ani, a făcut avere cu afaceri de petrol şi gaze, în anii 90, pe vremea fostului preşedinte Boris Elţîn.

Viza sa de investitor în Marea Britaniea expirat recent, iar cererea de prelungire depusă de oligarhul rus nu a fost aprobată.

Nu e clar încă motivul acestei amânări, dar ea vine în contextul în care tot mai mulţi oficiali britanici cer impunerea de sancţiuni miliardarilor ruşi care au afaceri în Regat. Asta după ce un fost spion rusa fost otrăvit în Marea Britanie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top