Român reținut pe Aeroportul din Frankfurt pentru terorism

03.02.2017
Român reținut pe Aeroportul din Frankfurt pentru terorism

Un român în vârstă de 21 de ani a fost reţinut de poliţia germană pe Aeroportul din Frankfurt. Acesta este suspectat de legături cu mişcarea islamistă. Autoritățile suspectează că ar fi planificat un atac în Germania, au anunţat vineri Parchetul din Karlsruhe şi poliţia regională, relatează AFP.

Român reținut în Germania – este suspectat de terorism

Românul este suspectat că a discutat pe Internet cu alte persoane cu privire la pregătirea unui atac în Germania, potrivit aceleiaşi surse.

Anchetatorii nu dispun, pentru moment, de vreun indiciu cu privire la vreo ţintă concretă şi nu menţionează vreo afiliere la vreo grupare jihadistă.

Bărbatul se pregătea să plece în România, în cadrul acestor pregătiri a fost arestat joi.

Poliţia din Baden-Württemberg a confiscat, în timpul unei percheziţii în apartamentul acestuia, în regiunea Heidelberg (sud-vest), documente scrise şi suporturi electronice de date.

Atacul cu camion de la 19 decembrie, într-o piaţă de Crăciun din Berlin, soldat cu 12 morţi, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, a fost primul atac islamist de amploare comis pe teritoriul german.

Însă mai multe atacuri islamiste au fost comise recent de persoane izolate. Statul Islamic a revendicat, în 2015, un atac la Hamburg, un atentat cu bombă, soldat cu 15 răniţi, şi un atac cu toporul, soldat cu cinci răniţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *