Connect with us
Rusia a făcut un nou test cu racheta Sarmat. Cât de puternică este această armă

Externe

Rusia a făcut un nou test cu racheta Sarmat. Cât de puternică este această armă

Ministrul Apărării din Rusia a anunțat un nou test încheiat cu succes al rachetei intercontinentale Sarmat, despre care se spune că nu poate fi oprită de scuturile antirachetă.

Rusia a efectuat un al doilea test reuşit cu cea mai nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Sarmat, a anunţat Ministerul Apărării rus, într-un comunicat, citat vineri de Xinhua şi RIA Novosti.

Testul cu această rachetă intercontinentală grea a avut loc pe cosmodromul Pleseţk din nordul Rusiei, armata declarând că experimentul a confirmat caracteristicile sale în stadiul de prelansare şi în prima etapă a zborului.

Ministerul Apărării rus a lansat şi o înregistrare video cu acest test al rachetei Sarmat pe contul său pe social media.

Prima lansare a acestei rachete a avut loc la sfârşitul lunii decembrie anul trecut.

Racheta Sarmat urmează să înlocuiască în viitorul apropiat ICBM R-36M2 ‘Voevoda’ (SS-18 Satan, conform codificării NATO), care se apropie de sfârşitul duratei sale de exploatare.

În discursul său despre starea naţiunii, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la 1 martie că Rusia a început să testeze racheta Sarmat care are practic ‘o rază de acţiune fără limită’ şi poate străpunge orice scut antirachetă.

Această rachetă nu poate fi detectată de niciun sistem de apărare existent, susţine Moscova. Conform specialiştilor, cu o rază de acţiune de 11.000 de km, Sarmat poate transporta până la 10 ogive nucleare capabile să şteargă de pe faţa pământului o metropolă întreagă.

RS-28 Sarmat, cea mai mare rachetă balistică intercontinentală rusească de până acum, este dotată cu un focos termonuclear.

Sarmat, scrie Sputniknews, este răspunsul Rusiei la amenințarea scutului antirachetă din Europa. Racheta va intra în producție în anul 2018, potrivit dezvoltatorilor.

RS-28 Sarmat va înlocui precedenta familie de rachete balistice intercontinentale, RS-36, care au intrat în serviciu în anii 1970-1980.

Această armă letală are capacitatea de a transporta o încărcătură nucleară de 50 de megatone, de 2000 de ori mai puternică decât bombele de la Hiroshima şi Nagasaki, scrie Daily Mail.

Citește și: Rusia, reacție dură după cazul Skripal: 60 de diplomați americani vor fi expulzați

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top