Connect with us
Rusia: Martin Stropnicky respinge acuzațiie în cazul Skripal

Externe

Rusia: Martin Stropnicky respinge acuzațiie în cazul Skripal

Cazul Skripal: Ministrul de externe ceh respinge acuzaţiile Rusiei că agentul neurotoxic ar fi provenit din ţara sa

Ministrul de externe ceh Martin Stropnicky a respins sâmbătă acuzaţiile Moscovei potrivit cărora agentul neurotoxic folosit împotriva fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în sudul Angliei ar fi provenit din Republica Cehă, relatează Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat sâmbătă pentru canalul de televiziune Rossia 24 că cel mai probabil sursa agentului neurotoxic Noviciok a fost chiar Marea Britanie sau Cehia, Slovacia, Suedia sau Statele Unite.

Rusia a anunţat sâmbătă expulzarea iminentă a 23 de diplomaţi britanici ca răspuns la măsurile luate de Londra, care a acuzat Kremlinul că s-ar afla în spatele otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale şi a ordonat expulzarea aceluiaşi număr de diplomaţi ruşi.

‘Respingem aceste afirmaţii cu privire la originea (toxinei), care nu sunt fundamentate’, a afirmat Martin Stropnicky într-un mesaj pe Twitter.

‘Aceasta este o modalitate standard de manipulare a informaţiilor în spaţiul public printr-un mesaj extrem de speculativ, care nu poate fi dovedit’, a mai spus şeful diplomaţiei cehe.

Ministrul ceh al apărării Karla Slechtova a afirmat la rândul său că sugestia că toxina ar putea proveni din Cehia este ‘absurdă’.AGERPRES/(AS – editor: Mihaela Moise, editor online: Adrian Dădârlat)

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top