Connect with us
S-a stins cel mai bătrân om din lume. Era în depresie pentru că nu mai putea fuma

Externe

S-a stins cel mai bătrân om din lume. Era în depresie pentru că nu mai putea fuma

Cel mai bătrân on din lume s-a stins la 116 ani, după ce a intrat într-o depresie cruntă pentru că nu mai putea fuma. Povestea bătrânului este parcă desprinsă dintr-un film SF.

S-a stins cel mai bătrân om din lume. Era în depresie pentru că nu mai putea fuma

Fredie Blom era în mod oficial cel mai bătrân om din Africa de sud, iar în mod neoficial acesta era cel mai bătrân om din lume. Bărbatul a trecut în ultima parte a vieții sale prin cea mai grea perioadă, deoarece nu mai putea să își cumpere țigări. Acest lucru i-a adus o depresie cruntă, din care nu a mai putut ieși și care a fost și unul dintre motivele pentru care a pierdut lupta.

În ziua în care a împlinit 116 ani, Fredie a fost extrem de trist. Din pricina situației deosebite prin care trece toată planeta, în țara sa nu se mai comercializează produse din tutun și alcool în această perioadă, tocmai pentru a suprapopula spitalele. Decizia autorităților i-a impactat pe mulți destul de puternic, însă Fredie a căzut într-o depresie adâncă, pentru că nu se putea lăsa de fumat.

Cel mai bătrân om din lume era ultimul supraviețuitor din familia sa, după ce toți ceilalți fuseseră răpuși de cumplita gripă spaniolă din anul 1918. În anul 2018 el a acordat un interviu pentru BBC, în care a povestit că nu există niciun secret pentru logevitatea sa, doar credința în Dumnezeu. A fost un om munctor, care și-a petrecut toată viața în șantiere și s-a pensionat la vârsta de 80 de ani.

Andre Naidoo, un purtator de cuvand al familiei lui Blom, a povestit că Fredie a fost în putere până în ultima clipă și a refuzat să mai meargă la medic pentru îngrijiri deoarece se săturase. El nu avea probleme grave de sănătate și se pare că s-a stins e bătrânețe, însă depresia cauzată de lipsa țigărilor a avut un impact major asupra lui. Cel mai bătrân om din lume a murit pe 22 august în spitalul Tygerberg din Cape Town.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top