Connect with us
Șapte iranieni, uciși după o lovitură aerienă în Siria. Cine sunt victimele

Externe

Șapte iranieni, uciși după o lovitură aerienă în Siria. Cine sunt victimele

După ce inițial a fost raportat un număr mult mai mic, agenția de presă Reuters anunță că un număr de șapte membri ai personalului militar iranian au fost ucişi în lovitura aeriană efectuată duminică asupra unei baze aeriene siriene.

Guvernul Siriei şi aliatul său Iranul au acuzat Israelul pentru atacul asupra bazei aeriene Tiyas sau T-4 de lângă Homs. Ceva ce Israelul nu a confirmat, dar nici nu a negat.

Corpurile iranienilor, descrişi drept consilieri militari, au fost transportate pe calea aerului înapoi în Iran. Iar înmormântările urmează să aibă loc mai târziu marţi, potrivit Tasnim. Anterior, mass-media iraniene au anunţat că patru membri ai personalului militar iranian au fost ucişi.

Guvernul Siriei neagă orice implicare

Atacul a avut loc la câteva ore după ce preşedintele american Donald Trump a avertizat asupra unui „preţ mare de plătit” în urma unor informaţii privind un atac cu gaze toxice asupra oraşului deţinut de rebeli în Siria Douma. Guvernul Siriei a negat orice implicare în acest atac.

„Se pare că guvernul SUA caută o scuză pentru intervenţia militară”. A declarat marţi ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, la sosirea în Brazilia, potrivit mass-media de stat.

Peste 1000 de iranieni, uciși în războiul civil din Siria

„Poziţia Iranului faţă de armele chimice este clară şi condamnăm orice utilizare a acestora împotriva oricărei ţinte”, a adăugat Zarif.

Gardienii Revoluţiei, cea mai puternică forţă armată a Iranului, luptă în sprijinul preşedintelui sirian Bashar al-Assad de mai mulţi ani. Peste 1.000 de iranieni au fost ucişi în războiul civil din Siria. Au fost uciși inclusiv membri importanţi din Gardienii Revoluţiei.

CITEȘTE ȘI: Președintele Turciei, Recep Erdogan, după masacrul din Siria: „Cei care au comis acest masacru vor plăti”
Noi bombardamente în Siria: cel puțin 25 de civili morți și 200 de răniți
Siria: Două gropi comune au fost descoperite în apropiere de Raqqa (agenţie)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top