Connect with us
Se deschid granițele! Ce țări se pregătesc pentru întâmpinarea turiștilor

Externe

Se deschid granițele! Ce țări se pregătesc pentru întâmpinarea turiștilor

Sezonul vacanțelor este aproape. Mai sunt câteva zile până la vară, iar oamenii deja își aleg destinațiile turistice unde își vor petrece timpul liber. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul. Cu toate acestea, mai multe state se pregătesc deja pentru sezonul estival și plănuiesc să-i primească pe turiști cât mai repede. Astfel, vor adopta toate măsurile de siguranță și vor fi gata de start. Pe lângă Grecia, care a anunțat că de la 1 iulie va deschide plajele, și vecinii sârbi și Albania au anunțat când vor deschide frontierele

Se deschid granițele! Ce țări se pregătesc pentru întâmpinarea turiștilor

Serbia a decis ca de azi, 22 mai, granițele să fie deschise pentru toți străinii, fără a fi aplicată măsura testării sau a carantinei. Guvernul de la Belgrad a decis joi să nu mai impună restricţiile aplicate până acum la intrarea în Serbia a cetăţenilor altor ţări. Accesul lor era posibil doar în situații excepționale.

De vineri, străinii vor primi informațiile necesare, vor fi inștiințați cu privire la măsurile ce vor fi nevoiți să le respecte prin intermediul unor pliante.

În ultimele săptămâni, în Serbia a scăzut numărul de cazuri noi de contaminare cu coronavirus. Totalul înregistrat până joi era de 10.919 cazuri, din care 237 au dus la decese.

Și prim-ministrul albanez Edi Rama a declarat că Albania va permite cetățenilor străini să-i treacă granițele din această lună. Decizia a fost adoptată în contextul în care ţara nu a mai înregistrat niciun deces de coronavirus de peste trei săptămâni. Astfel, albanezii se pregătesc pentru sezonul turistic, dar au în vedere și izbucnirea unui nou val de infectări.

„Vă spun că în mai Albania va fi pe deplin deschisă, frontierele vor fi deschise. Ne vom pregăti pentru sezonul turistic. Dacă vine al doilea val, va fi mult mai grav decât cel din care am ieşit. Va trebui să răspundem cu aceeaşi seriozitate.”, a adăugat Rama.

În ultimele 24 de ore, Albania a înregistrat doar 5 cazuri noi de infectare cu Covid-19. Numărul cazurilor totale este de 969, dintre care 31 de decese și 167 de cazuri active.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top