Connect with us
Soţia lui Jacques Chirac a ieşit din spital

Externe

Soţia lui Jacques Chirac a ieşit din spital

Soţia fostului preşedinte francez Jacques Chirac, Bernadette, a primit permisiunea de a ieşi din spital, în timp ce politicianul continuă să fie sub supravegherea medicilor, anunţă news.ro.

„După patru zile de monitorizare şi odihnă, Bernadette Chirac”, de asemenea în vârstă de 83 de ani, „a părăsit vineri spitalul Pitié-Salpêtrière. Preşedintele Chirac rămâne spitalizat acolo şi continuă tratamentul şi îngrijirile pentru infecţia pulmonară” de care suferă, a declarat ginerele lor Frédéric Salat-Baroux, soţul lui Claude Chirac.

Fostul secretar general de la Palatul Elysée nu a făcut alte declaraţii despre starea sănătăţii fostului şef de stat (1995-2007). Potrivit unor surse apropiate familiei, acesta se simte mai bine decât duminică, când a fost internat.

Întoarcerea sa din Maroc, unde se afla de mai multe săptămâni în vacanţă împreună cu soţia sa, a fost devansată cu 24 de ore, la sfatul medicilor.

De atunci, există puţine informaţii despre starea sa. Marţi şi miercuri au circulat zvonuri, la Paris, unele evocând fotografii surprinse de paparazzi cu familia Chirac în lacrimi, la spital. Potrivit altor zvonuri, familia aştepta întoarcerea preşedintelui François Hollande, miercuri, pentru ca acesta să anunţe decesul predecesorului său.

Jacques Chirac, mister despre starea sa de sănătate. Presa belgiană scrie că ar fi murit

Intalnire Hollande – Iohannis: Cei doi presedinti vor intensificarea parteneriatului strategic

Pe reţelele de socializare au circulat de asemenea zvonuri, iar fostul ministru Christine Boutin a anunţat miercuri, într-un mesaj postat pe Twitter, moartea lui Chirac.

Familia fostului preşedinte a intervenit ferm, iar Salat-Baroux a cerut „să se respecte de îndată liniştea” şi „viaţa privată” a acestuia şi a apropiaţilor săi.

După ce a refuzat mult timp să-şi recunoscă eroarea, Boutin şi-a retras afirmaţiile vineri.

De când a plecat de la Elysée, Chirac – care a suferit un accident vascular cerebral în 2005, după ce a fost cunoscut timp de decenii pentru sănătatea sa de fier – a fost spitalizat în mai multe rânduri.

Spitalizările sale, ultima la Pitié în decembrie 2015 din cauza unei stări de „slăbire”, au provocat diverse zvonuri.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top