Spania i-a măsuri draconice pentr prevenirea răspândirii coronavirus

Huff
14.03.2020
Spania i-a măsuri draconice pentr prevenirea răspândirii coronavirus

Barurile, restaurantele, centrele de conferințe și toate activitățile de agrement și sport – inclusiv cinematografe, teatre, piscine sau terenuri de fotbal – vor fi închise în Spania de luni, ca parte a unui plan de urgență de 15 zile menit să combată coronavirusul, relatează Reuters.

Citește și: Norvegia închide porturile și aeroporturile, de luni, pentru a opri coronavirusul

Guvernul va anunța că toți spaniolii trebuie să stea acasă, cu excepția deplasărilor pentru a cumpăra mâncare, a merge la farmacie, la spital, pentru a lucra sau pentru alte situații de urgență, arată un proiect discutat sâmbătă de premierul Pedro Sanchez și miniștrii săi.

Toate transporturile publice vor fi reduse, arată documentul, iar operatorii de linii aeriene, de căi ferate, autobuze și transport naval au spus că trebuie să își reducă serviciile cu cel puțin jumătate, iar orice avion, tren, autobuz sau alt mijloc de transport poate fi înărcat doar o treime.

Proiectul de decret nu prevede închiderea granițelor țării.

Angajatorii vor avea obligația de a-și lăsa lucrătorii să muncească de la distanță, iar procedurile judiciare vor fi suspendate.

Spania este a doua țară cea mai lovită din Europa, după Italia, cu 193 de morți și 6.250 de cazuri până în prezent, a declarat postul de televiziune public TVE, mult peste cele 120 de decese raportate vineri.

Proiectul spune că planul va începe luni, la 8:00, în timp ce toate celelalte măsuri vor intra în vigoare imediat ce decretul va fi publicat în jurnalul oficial.

Proiectul de decret ar permite, de asemenea, guvernului să rechiziționeze fabrici sau clădiri și să introducă rații în aprovizionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *