Connect with us
Stare de urgență în Franța. A fost prelungită perioada de stare de urgență în Franța până la data de 15 iulie. Acest proiect de lege...

Externe

Stare de urgență în Franța, prelungită până pe 15 iulie

Stare de urgență în Franța, prelungită până pe 15 iulie. Deputaţii francezi au adoptat un proiect de lege care prevede prelungirea – pentru a cincea oară – a stării de urgenţă. Cu 288 de voturi la 32 a fost votată de această dată pe o perioadă de şapte luni, până la 15 iulie.

Textul, prezentat de premierul Bernard Cazeneuve şi ministrul de Interne Bruno Le Roux, a fost adoptat cu un vot masiv. Însă, mai puţin de către aleşi din cadrul Frontului de Stânga şi unor ecologişti. Aceștia consideră măsura „ineficientă” şi „periculoasă” pentru drepturile fundamentale.

Senatul urmează să examineze proiectul joi. El urmează să procedeze la adoptarea definitivă a acestui proiect de lege. Acesta va acoperi perioada alegerilor prezidenţiale – de la 23 aprilie şi până pe 7 mai – şi a celor parlamentare – 11-18 iunie.

La 21 iulie, Parlamentul a prelungit cu şase luni starea de urgenţă, pe perioada 26 iulie-26 ianuarie.

Stare de urgență în Franța, prelungită până pe 15 iulie

Însă demisia din Guvern a lui Manuel Valls, pe 6 decembrie, a antrenat automat sfârşitul măsurii în termen de 15 zile, adică pe 21 decembrie.

Premierul Bernard Cazeneuve a lăudat sâmbătă, când a prezentat proiectul de lege, „eficienţa” stării de urgenţă de când a fost instituită.

El a anunţat că 700 de francezi sau persoane care locuiesc de obicei în Franţa se află în zona irakiano-siriană de conflict. Aproximativ 2.000 de persoane sunt implicate în reţele jihadiste, iar 222 au fost ucise în lupte.

În total 4.194 de rechizitorii administrative au fost întocmite în baza stării de urgenţă de un an. Ele au permis 517 reţineri, care au antrenat 434 de plasări în arest preventiv, a adăugat Cazeneuve. Aproape 600 de arme, dintre care 77 de război, au fost confiscate.

În total 17 atentate au fost dejucate de la începutul lui 2016. 420 de persoane au fost arestate în legătură cu reţele teroriste, a conchis premierul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top