Connect with us
Statul Islamic a publicat o înregistrare cu doi bărbați în uniformă închiși într-o cușcă, de unde sunt scoși, legați la ochi și arși de vii.

Externe

Statul Islamic a ars de vii doi militari turci

Statul Islamic a publicat pe site-urile jihadiste o înregistrare video în care arată cum doi militari turci sunt arși de vii și revendică execuția.

Imaginile violente îi arată pe cei doi bărbați în uniformă închiși într-o cușcă, de unde sunt scoși, legați la ochi și arși de vii.

Armata turcă a anunțat luna trecută că a pierdut legătura cu doi dintre militarii ei în Siria. ISIS a revendicat răpire anterior prin agenţia de presă Amaq, care-i este afiliată.

Statul Islamic a revendicat execuția, pe care a prezentat-o ca pe o operațiune siriană a sa. Daesh afirmă că în înregistrare apar cei doi soldați răpiți în noiembrie, potrivit BBC.

Statul Islamic spune că execuția este o răzbunare pentru musulmanii uciși de armata turcă

Gruparea jihadistă spune că execuția celor doi reprezintă o răzbunare faţă de faptul că turcii ucid musulmani. BBC nu a putut verifica informațiile în mod independent. Autoritățile turce au refuzat să facă orice comentariu cu privire la înregistrare.

ISIS a postat imaginile pe conturi afiliate și pe aplicația Telegram.

Cei doi soldați apar în video îmbrăcați în haine de camuflaj. Militarii sunt legați la gât și ținuți în lanțuri. Înainte de a fi uciși, bărbații sunt înregistrați făcând niște declarații.

Potrivit unor informații, după apariția acestei înregistrări în mediul online, accesul la rețelele de socializare precum Twitter și YouTube ar fi fost limitat în Turcia. Există totuși mulți utilizatori care contrazic aceste informații.

Citește și: Atentat la Berlin: ISIS a revendicat atacurile din Germania

În această săptămână 16 militari turci au fost uciși în oraşul sirian al-Bab. Aceste morți reprezintă cea mai mare pierdere înregistrată de Turcia în lupta împotriva Statului Islamic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top