Connect with us
Sala Bataclan s-a redeschis. Sting, în concert: "Nimic nu se naşte din violenţă şi nici nu se va naşte"

Externe

Sting a susținut un concert în sala Bataclan

La un an de la atentatele din Franța (Paris) sala Bataclan s-a redeschis cu un concert STING.

Sala Bataclan s-a redeschis. Sting, în concert: „Nimic nu se naşte din violenţă şi nici nu se va naşte”

Cântăreţul britanic Sting a cerut un moment de reculegere înainte de concertul care a redeschis sala Bataclan după ce în urmă cu un an aici au fost ucişi 90 de oameni de jihadiştii din aşa numitul Stat Islamic, anunţă bbc.com.

Muzicianul britanic a spus audienţei, inclusiv supravieţuitorilor, că ei trebuie să-i cinstească pe cei dispăruţi şi să celebreze viaţa. Concertul are loc în ajunul primei aniversări al atacurilor în care au murit 130 de oameni în tot Parisul, culminând cu masacrul de la Bataclan. Sting va dona câştigurile pentru două organizaţii caritabile dedicate supravieţuitorilor.

„Nu-i vom uita!, a spus Sting în franceză, înainte de a-şi începe show-ul, la 21.00, ora Parisului.

Sting a început cu „Fragile”, cântând: „Nimic nu se naşte din violenţă şi nici nu se va naşte/ Nothing comes from violence and nothing will”.

Fanii, care au ajuns cu câteva ore mai înainte de a începe concertul, erau calmi. „Sting face parte din tinereţea noastră, dar am decis să venim din cauza bataclanului”, a declarat Stefano unei agenţii de presă. „Am ezitat la început, dar am decis că viaţa trebuie să fie mai puternică”.

Sala Bataclan a fost renovată în întregime de la atacuri. Nick Garnett de la emisiunea Five Live a BBC, care se află la concert, a fost percheziţionat de trei ori înainte de a i se permite să intre. El a scris pe Twitter: „O atmosferă stranie. Bataclan a fost reparată, renovată, dar încă acolo vibrează oroarea de acum un an”.

Jules Frutos, organizatorul evenimentului, a declarat agenţiei AFP: „Trebuie să mergem înainte după o asemenea tragedie şi să nu transformăm acest loc într-un mormânt”. El l-a contactat pe Sting, care a cântat prima dată la Bataclan în 1978, pentru un concert după ce a citit că starul vrea să ajute. Sting a spus că speră ca acest concert să „respecte memoria şi spiritul celor care au pierit”.

Cele 1.000 de bilete pentru concert s-au vândut în 30 de minute de la punerea în vânzare. Sute de bilete au fost reţinute pentru supravieţuitori, şi la faţa locului vor fi psihologi şi îndrumători pentru oricine are nevoie.

„Întreaga lume va veni să vadă live Bataclan din nou”, a spus Jerome Langlet. În memoria celor care au pierit va fi dezvelită o placă duminică.

Sala Bataclan se va deschide miercuri pentru o serie de concerte: cântăreţul britanic Pete Doherty, starul senegalez Youssou N’Dour şi legenda britanică a anilor 1960, Marianne Faithfull.

Atentatele comise la Paris pe 13 noiembrie 2015 s-au soldat cu 130 de morţi, printre care doi români. Terorişti înarmaţi au deschis focul şi s-au detonat în apropiere de două intrări ale Stade de France, dar şi asupra unor restaurante şi terase şi în sala de concerte Bataclan.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top